ΣΥΡΙΖΑ: Τα ψηφοδέλτια του κόμματος στον δρόμο προς τις κάλπες

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος επί κυβερνήσεων Καραμανλή, θα διεκδικήσει την εκλογή του με σταυρό στην Ανατολική Αττική, στις επικείμενες εκλογές της 21ης Μαΐου.

Οι λίστες των υποψηφίων παρουσιάστηκαν στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να τεθούν στην κρίση των ανωτάτων μελών του οργάνου του κόμματος.

Στα ψηφοδέλτια του κόμματος βρίσκονται επίσης ο Παύλος Πολάκης (Χανιά) αλλά και ο Γιάννης Ραγκούσης (Β Πειραιά).

Στα ψηφοδέλτια επίσης περιλαμβάνεται το όνομα του ηθοποιού Μάριου Αθανασίου (βόρειος τομέας Αθηνών), καθώς και του ράπερ Μιθριδάτη Χατζηχατζόγλου (νότιος τομέας Αθηνών).

Στην Α’ Θεσσαλονίκης ξεχωρίζει η υποψηφιότητα του καθηγητή Αιματολογίας στη Σορβόνη, Γρηγόρη Γεροτζιάφα.

Επιπλέον, στα ψηφοδέλτια στα βρίσκονται:

– Έφη Αχτσιόγλου, Δυτικός Τομέας Αθηνών,

– Νάσος Ηλιόπουλος, Α΄ Αθήνας,

– Μαρία Κουβέλη, Α΄ Αθήνας,

– Αριστείδης Ανδρικόπουλος (πρώην αρχηγός ΕΛΑΣ), Αχαΐα,

– Γιώργος Σταθάκης, Χανιά,

– Γιώργος Πετράκης, Χανιά,

– Δώρα Τσαμπάζη, Α΄ Θεσσαλονίκης,

– Γιάννης Κουράκης (πρώην Δήμαρχος Ηρακλείου), Ηράκλειο.

Παραίτηση βουλευτή από τα ψηφοδέλτια

Την παραίτησή της από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές, μόλις λίγες ώρες αφότου αυτά ανακοινώθηκαν ανακοίνωσε η βουλευτής Κιλκίς, Ειρήνη Αγαθοπούλου, από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Σύμφωνα με πηγές, η βουλευτής Κιλκίς είχε προειδοποιήσει πως αν συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο του Κιλκίς συγκεκριμένος υποψήφιος, εκείνη θα αποχωρούσε.

Ο λόγος για τον Παύλο Τονακίδη, αν και στην ομιλία της στην Κεντρική Επιτροπή δεν τον κατονόμασε, για τον οποίο η κυρία Αγαθοπούλου έχει αφήσει αιχμές για ζητήματα διαφθοράς και εμπλοκής του στο τοπικό σύστημα διαπλοκής.

Η Ειρήνη Αγαθοπούλου είναι η δεύτερη βουλευτής του κόμματος που αποσύρεται από τα ψηφοδέλτια, καθώς είχε προηγηθεί η Παναγιώτα Βράντζα, που παραιτήθηκε από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, στον νομό Καρδίτσας.


Πηγή