Ραντεβού μετά τα 40- Τι αλλάζει; Τι πρέπει να προσέξετε;

Υποτίθεται πως φτάνοντας στα 40, έχουμε ήδη καταλήξει με ποιον θα μοιραστούμε τη ζωή μας. Κάτι που δεν είναι παρά μια κοινωνική προσδοκία η οποία δεν μπορεί να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα μιας και ο καθένας από εμάς διανύει το δικό του μονοπάτι ως προς την εύρεση της αγάπης και φυσικά δεν υπάρχει σωστό ή λάθος χρονικό πλαίσιο για να βγούμε ραντεβού και να συνάψουμε σχέσεις.

Αν κάτι ισχύει μεγαλώνοντας είναι ότι οι ζωές μας είναι συνήθως πιο περίπλοκες. Είναι πιο πιθανό να έχουμε βιώσει χωρισμούς και να έχουμε μεγαλύτερη εμπειρία ζωής σε κάθε επίπεδο. Είναι επίσης πιο πιθανό να έχουμε πιο άκαμπτα θέλω και αντιλήψεις.

Όπως και να έχει, τα ραντεβού πρέπει να είναι μια ευχάριστη διαδικασία σε κάθε ηλικία και τα «κλειδιά» για να το πετύχουμε φαίνονται να είναι το να παραμένουμε πιστοί στις ανάγκες μας και να είμαστε υπομονετικοί.

Για μια υγιή σχέση σε κάθε ηλικία

Δώστε χρόνο στον εαυτό σας μετά το τέλος μιας σχέσης

Είναι σημαντικό να φροντίζετε τον εαυτό σας αν περάσατε έναν πρόσφατο χωρισμό. Ίσως αυτό που σε αυτή τη φάση έχετε πραγματικά ανάγκη να είναι ένα ή παραπάνω ραντεβού μόνο με… εσάς.

Αξίζει να αναρωτηθείτε αν είστε έτοιμοι να βγείτε ραντεβού με ένα άλλο άτομο ή αν χρειάζεστε περισσότερο χρόνο.

Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι έχετε δώσει στον εαυτό σας την ευκαιρία να επουλώσει τυχόν πληγές πριν προχωρήσει παρακάτω.

Πώς νιώθετε τώρα; Tι αναζητάτε από έναν σύντροφο;

Πάρτε το χρόνο σας χωρίς άγχος και όλα θα γίνουν στην ώρα τους…

Προσδιορίστε τους στόχους σας

Με τι είδους άτομο θέλετε να είστε; Ταιριάζουν οι προσδοκίες σας με τον τρόπο ζωής σας;

Οι μεγάλες διαφορές στον τρόπο ζωής δύο ατόμων μπορούν να γίνουν πηγές συγκρούσεων γι’ αυτό είναι σημαντικό να τις σκεφτείτε.

Παραμείνετε ρεαλιστές

Μπορεί ένα άτομο να πληροί το 100% των κριτηρίων σας; Υπάρχει ο… τέλειος σύντροφος; Από την εμπειρία σας πιθανώς ήδη θα έχετε διαπιστώσει πως το «ιδανικό» είναι μάλλον ανέφικτο.

Αυτό δεν σημαίνει πως θα κάνετε συμβιβασμούς. Απλά πως θα πρέπει να αναζητήσετε ουσιώδη στοιχεία όπως οι κοινές αξίες και ο σεβασμός και να σκεφτείτε πως ίσως κάποια άλλα, δεν έχουν και τόσο μεγάλη σημασία.

Βγείτε ραντεβού με τον… παλιομοδίτικο τρόπο

Πολλές γνωριμίες προκύπτουν σήμερα στο διαδίκτυο, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με το να συναντάμε τους ανθρώπους στην πραγματική ζωή.

Τολμήστε να βγείτε, να κάνετε καινούριες παρέες, να πείτε «καλημέρα» στους γείτονες, να συνομιλήσετε με άτομα που δεν γνωρίζετε καλά και ποτέ δεν ξέρετε.

Το πρώτο ραντεβού είναι απλά μια εισαγωγή…

Το πρώτο σας ραντεβού δεν αποτελεί μια ευκαιρία για να συνοψίσετε ολόκληρη τη ζωή σας. Είναι μια στιγμή γνωριμίας ώστε να προσδιορίσετε αν υπάρχει ενδιαφέρον να συναντήσετε ξανά αυτό το άτομο.

Αποφύγετε αρνητικές συζητήσεις για πρώην συντρόφους, μην βιάζεστε να μοιραστείτε τα πάντα για τα παιδιά σας αν έχετε. Πάρτε και πάλι το χρόνο σας και προσπαθήστε να δείτε τα πράγματα πιο χαλαρά, κάνοντας ένα βήμα τη φορά, ανάλογα με το πώς αισθάνεστε.

vita.gr