Πώς η πανδημία επηρέασε την ερωτική μας ζωή

H πανδημία έχει επηρεάσει όλους τους τομείς της ζωής μας. Η νέα καθημερινότητα και η πίεση που βιώνουμε φαίνεται να επιδρούν στην ψυχολογία μας. Οι νέες συνθήκες έχουν αλλάξει τον τρόπο που αντιδράμε και συμπεριφερόμαστε σε πολλά πράγματα.

Όλες οι σχέσεις φιλικές, κοινωνικές ακόμη και οι ερωτικές επηρεάστηκαν από την καραντίνα και την πανδημία.

Πάμε να δούμε όμως πώς η πανδημία έχει επηρεάσει την ερωτική μας ζωή;

Οι σεξουαλικές επαφές έχουν μειωθεί

Όπως αναφέρει το Ινστιτούτο Kinsey, περισσότερο από το 50% των συμμετεχόντων της έρευνας που ανήκε στην ηλικιακή ομάδα 18-35, αποκάλυψε πως πλέον κάνει λιγότερο σεξ, γεγονός απόλυτα λογικό αν αναλογιστούμε τις εξ αποστάσεως σχέσεις, τις οικογένειες που ήταν συνέχεια μαζί με τα παιδιά τους και φυσικά, το τεράστιο άγχος που προκάλεσε γενικότερα η εξάπλωση της πανδημίας.

Η επικοινωνία στις σχέσεις έχει αυξηθεί

Κι όμως, ο Covid 19, παρά τα αρνητικά του, φαίνεται να πέτυχε και κάτι θετικό: την αύξηση της επικοινωνίας μεταξύ των ζευγαριών. Πιο συγκεκριμένα, η πανδημία έκανε τον κόσμο να μιλάει περισσότερο για τις σεξουαλικές του ανάγκες και για τα προβλήματα που προκύπτουν και σε πολλές περιπτώσεις οι συζητήσεις ΄ήταν άκρως ευεργετικές.

Περισσότερα πειράματα και ικανοποίηση στο σεξ

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, κατά την περίοδο της καραντίνας τα ζευγάρια ήρθαν πιο κοντά και έχοντας άπλετο χρόνο αφέθηκαν με αποτέλεσμα να δοκιμάσουν νέες στάσεις και να βάλουν στο παιχνίδι ερωτικά βοηθήματα.

Περισσότερο online dating

Well, όπως είναι αναμενόμενο η χρήση των dating apps αυξήθηκε αφού για μεγάλο διάστημα δεν υπήρχε άλλος τρόπος για να γνωριστούν άτομα που ενδιαφέρονταν για σεξ ή σχέση. Αυτό όμως που κάνει εντύπωση είναι το ότι οι εν λόγω πλατφόρμες μετά την πανδημία, δεν χρησιμοποιούνται αποκλειστικά με στόχο το casual sex, αλλά αντίθετα, έχουν μετατραπεί σε μέσο επικοινωνίας και εξομολογητικών συζητήσεων.


Πηγή