Ποιο είναι το άγνωστο φυτικό εκχύλισμα που λειτουργεί ως υπερ-καλλυντικό;

Πληθώρα επιστημονικών ερευνών παρέχουν διαρκώς αδιάψευστα τεκμήρια ότι η φύση είναι μία αστείρευτη πηγή ευεργετικών καλλυντικών συστατικών, τόσο για το δέρμα όσο και τα μαλλιά. Κάποια από αυτά τα είναι γνωστά. Κάποια άλλα όμως έμεναν μέχρι πρόσφατα στην αφάνεια. Ένα από αυτά είναι το φυτικό εκχύλισμα της ανδράχλης ή αντράκλα ή γλιστρίδα, η οποία έχει αρχίσει να διεγείρει το ενδιαφέρον των ειδικών  της κοσμετολογίας. Ποιοι είναι οι λόγοι;

Τα 8 οφέλη της αντράκλας στο δέρμα

-Προσφέρει αντιοξειδωτική προστασία

Μέσω της βιταμίνης C και Ε, της γλουταθειόνης και της β-καροτίνης, συμβάλλει σημαντικά ενάντια στην πρόωρη γήρανση και τη φθορά των κυττάρων από τις ελεύθερες  ρίζες.

-Εχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

Ενδυναμώνει τα κύτταρα ενάντια στο οξειδωτικό στρες ενώ παράλληλα ευνοεί την ανανέωση των δομικών στοιχείων του δέρματος.

-Ενισχύει έναν υγιή ρυθμό ανανέωσης της επιδερμίδας

Χάρη στα παράγωγα της βιταμίνης Α, το εκχύλισμα αντράκλας διεγείρει τη γέννηση νέων κυττάρων.

-Βελτιώνει την ενυδάτωση

Τα ω3 λιπαρά οξέα δυναμώνουν την εξωτερική κυτταρική μεμβράνη με αποτέλεσμα να συγκρατούν καλύτερα την υγρασία στον πυρήνα τους. Η συγκεκριμένη δράση είναι σημαντική για το ξηρό ή αφυδατωμένο δέρμα.

-Προσφέρει επιπλέον αντιγηραντικά οφέλη

Κάποιες μελέτες δείχνουν ότι συμβάλλει στην ενεργοποίηση της τελομεράσης. Πρόκειται για το ένζυμο εκείνο που αποτρέπει τη γήρανση του οργανισμού (κάποιοι το αποκαλούν και «ένζυμο της αθανασίας»). Αυτές οι έρευνες είναι ακόμα υπό εξέλιξη, αν ωστόσο επιβεβαιωθούν στο μέλλον, τότε θα μιλάμε για ένα από τα ισχυρότερα αντιγηραντικά συστατικά του καλλυντικού τομέα.

-Επιταχύνει την επούλωση των πληγών

Κι αυτό χάρη στην πλούσια ποσότητα βιταμίνης Α, που είναι γνωστή για την συμβολή της στην καταπολέμηση των ουλών της.

-Δεν προκαλεί ερεθισμούς

Ως επί το πλείστον το εκχύλισμα αντράκλας είναι  αντι-ερεθιστικό και ασφαλές για τους περισσότερους τύπους δέρματος.

Σε ποια καλλυντικά το έχουμε συναντήσει

Το εκχύλισμα αντράκλας μπορεί να ενσωματωθεί σε κάθε είδους σύνθεση και να εισαχθεί σε οποιαδήποτε διαδικασία περιποίησης. Αναζητάμε την ονομασία purslane extract στο πίσω μέρος της συσκευασίας τους, όπου αναγράφεται λεπτομερώς η σύστασή τους. Πιο αναλυτικά, το έχουμε συναντήσει σε:

– αντιγηραντικές συνθέσεις

-σε αντιοξειδωτικούς ορούς και κρέμες

-σε προστατευτικές κρέμες ενάντια στη ρύπανση και το blue light των ηλεκτρονικών συσκευών

-σε ορούς και κρέμες που αναζωογονούν και θωρακίζουν τον επιδερμιδικό φραγμό

– σε ορούς που συσφίγγουν και μειώνουν τους μπλοκαρισμένους πόρους και ταυτόχρονα προστατεύουν από τη ρύπανση

-σε κρέμες προσώπου οι οποίες ενισχύουν τα επίπεδα του φυσικού κολλαγόνου στο δέρμα

Σημαντικά επί μέρους συστατικά που περιέχει

Βιταμίνη C, Βιταμίνη Ε, Ω λιπαρά οξέα, Βιταμίνη Α (ως β-καροτίνη), μέταλλα και ιχνοστοιχεία (ποτάσιο, μαγνήσιο, φώσφορο, ασβέστιο) καθώς και γλουταθειόνη (σημαντικό αντιοξειδωτικό)

Για ποιούς τύπους επιδερμίδας ενδείκνυται

Σε γενικές γραμμές το εκχύλισμα αντράκλας έχει μία ευρεία γκάμα από ευεργετικά οφέλη και μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε τύπο, ακόμα και τον ευαίσθητο.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ