Ελληνοτουρκικό: Ξανά στον δρόμο των προκλήσεων Ερντογάν και Τσαβούσογλου

Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος μοιράστηκε και το μανιφέστο 400 σελίδων του κόμματός του σε ψηφοφόρους, όπου αναγράφεται πως όσα κάνει η Ελλάδα απειλούν την ασφάλεια της Τουρκίας σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο.

«Το Αιγαίο και η ανατολική Μεσόγειος είναι από τους βασικούς πυλώνες της Γαλάζιας Πατρίδας μας και εκεί θα προστατεύσουμε τα νόμιμα συμφέροντα της χώρας μας όπως και της «ΤΔΒΚ» επιστρατεύοντας όλες τις δυνατότητες μας», αναφέρει το μανιφέστο και συνεχίζει:

«Τα βήματα της Ελλάδας που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες απειλούν την ασφάλεια της Τουρκίας σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο. Αυξάνεται ο ενεργειακός περιφερειακός ανταγωνισμός».

Ακόμη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αποδείξαμε ότι όλα μπορούν να πραγματοποιηθούν».

«Στο παρελθόν έλεγαν «σε αυτή την γεωγραφία δεν μπορεί να γίνει, δεν μπορούν να το τολμήσουν». Αποδείξαμε ότι όλα μπορούν να πραγματοποιηθούν. Υπάρχουν παραδείγματα όπως η ήττα των πραξικοπηματιών μέχρι την επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τζαμί και τις επιχειρήσεις πέραν των συνόρων», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Στην πλατεία Σουλταναχμέτ κάνουμε συλλαλητήριο. Ο Δάσκαλος Νεσίπ Φαζίλ και ο Δάσκαλος Νεσίφ Φαζίλ σε εκείνο το συλλαλητήριο, δείχνοντας με το χέρι του και λέγοντας «Η Αγία Σοφία θα ανοίξει μια μέρα». Κι εγώ το διάβαζα τότε αυτό. Και τι έγινε; Αλληλούια άνοιξε και ήταν προνόμιο μας να το ανοίξουμε», συμπλήρωσε.


Πηγή