ΠΑΣΟΚ: Ανδρουλάκης και Δούκας στον β’ γύρο της επόμενης Κυριακής

Μετά τη λήξη της εκλογικής μάχης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για σπουδαία μέρα για τη δημοκρατική παράταξη και ευχαρίστησε τους συνυποψηφίους του.

«Επτά μέρες έμειναν μέχρι την επόμενη Κυριακή, που είμαι σίγουρος ότι το ΠΑΣΟΚ θα βγει ακόμα πιο ενωμένο, ακόμα πιο ισχυρό, ακόμα πιο υπερήφανο», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο Χάρης Δούκας μετέβη με τα πόδια στη Χαριλάου Τρικούπη, απ’ όπου έδωσε το στίγμα του ενόψει δεύτερου γύρου.

«Το μήνυμα της κάλπης είναι καθαρό. Το 70% ζητά αλλαγή ηγεσίας σας καλώ λοιπόν την Κυριακή να κάνουμε τη μεγάλη υπέρβαση. Να αλλάξουμε το ΠΑΣΟΚ για να αλλάξουμε τη χώρα», είπε ο κος Δούκας.

Πρώτη κίνηση του δημάρχου Αθηναίων, αφού πήρε το εισιτήριο για το δεύτερο γύρο, ήταν να ζητήσει debate, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει τοποθετηθεί υπέρ μιας δεύτερης τηλεμαχίας.

Στις κάλπες προσήλθαν συνολικά 303.223, μια συμμετοχή αυξημένη κατά 12% σε σχέση με τις εσωκομματικές εκλογές του 2021, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να καταγράφει 29,64% και τον Χάρη Δούκα 21,41%. Ο δήμαρχος Αθηναίων έδωσε ολονύχτια μάχη στον πόντο με τον Παύλο Γερουλάνο, που τελικά τερμάτισε τρίτο με 21,12.

Ακολούθησαν η Άννα Διαμαντοπούλου με 19,52, ο Μιχάλης Κατρίνης με 6,03 και η Νάντια Γιαννακοπούλου με 2,29.

Η μονομαχία θρίλερ λεπτό προς λεπτό έφερε τελικά τον Παύλο Γερουλάνο στην τρίτη θέση με μόλις 858 ψήφους.

Η Άννα Διαμαντοπούλου μίλησε για μια σημαντική αφετηρία για μια νέα πορεία για το ΠΑΣΟΚ.

Ο Μιχάλης Κατρίνης μετέβη στη Χαριλάου Τρικούπη και δήλωσε ότι η υψηλή συμμετοχή δυνάμωσε το κίνημα.

«Άνοιξα έναν δρόμο που ήδη βλέπουμε να αποδίδει καρπούς. Θα είμαι μπροστά στην πρώτη γραμμή γιατί αυτό οφείλω», είπε η Νάντια Γιαννακοπούλου.

Οι δύο μονομάχοι βάζουν μπροστά της μηχανές για την τελική αναμέτρηση της 13ης Οκτωβρίου.


Πηγή