Υλικά
500 γρ Σπαγγέτι Νο6
35 γρ αλάτι
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
500 γρ γαρίδες μεγάλες καθαρισμένες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
10 λιαστές ντομάτες, κομμένες σε στικς
2 καυτερές πιπεριές (προαιρετικά)
80 ml λευκό κρασί ή ούζο
2 χούφτες σπανάκι baby
½ λεμονιού το χυμό
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/8 κουταλάκι γλυκού πιπέρι
½ λεμονιού το ξύσμα
Εκτέλεση
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 5 λίτρα νερό, όταν βράσει βάζουμε 35 γρ αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Νο6 MISKO. Ανακατεύουμε , μειώνουμε την ένταση σε μέτρια και τα αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο της συσκευασίας.
Τα στραγγίζουμε (κρατάμε 1 κούπα από το ζωμό), ραντίζουμε με 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, ανακατεύουμε να πάει παντού και τα αφήνουμε.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια/δυνατή ένταση 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες και από τις δυο πλευρές για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, τα σκόρδα, τις καυτερές πιπεριές και σβήνουμε αμέσως με το λευκό κρασί.
Όταν εξατμιστεί (μετά από 2 λεπτά περίπου) προσθέτουμε τα Σπαγγέτι Νο6, το σπανάκι, το χυμό λεμονιού, ½ κουταλάκι γλυκού αλάτι, 1/8 κουταλάκι γλυκού πιπέρι και το ζωμό των ζυμαρικών.
Ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά και βγάζουμε το τηγάνι από την εστία.
Σερβίρουμε αμέσως και γαρνίρουμε με λίγο τριμμένο λεμόνι.
Πηγή