Πατάτες baby με κρέμα φέτας και άνηθο

Συνταγή για baby πατάτες φούρνου.

Υλικά

1 κιλό πατάτες baby, καλά πλυμμένες
500 g φέτα σκληρή
300 ml γάλα
2 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
1/4 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 20-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μη λιώσουν. Τις σουρώνουμε και τις διατηρούμε ζεστές.

Σε άλλη κατσαρολίτσα ζεσταίνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, αλατίζουμε και σοτάρουμε για 6-8 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και μετά από 1 λεπτό ρίχνουμε το γάλα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη φέτα θρυμματισμένη.

Πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνει λεία η κρέμα και προσθέτουμε τον άνηθο και τις βρασμένες πατάτες baby. Πασπαλίζουμε με μπόλικο πιπέρι και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε τις πατατούλες σε μεγάλη πιατέλα και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα άνηθο.

 

 


Πηγή