Υλικά:
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κ.γ. βανίλια
4 κ.σ. κακάο κοσκινισμένο
400 γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
350 γρ. μπισκότα πτι-μπερ ολικής άλεσης θρυμματισμένα
1 κ.γ. κονιάκ
ηλιέλαιο
Εκτέλεση:
Ρίχνεις στο μίξερ το βούτυρο με τη άχνη και τα χτυπάς καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν
Προσθέτεις τη βανίλια και το κακάο και συνεχίζεις το χτύπημα για 1 λεπτά
Αδειάζεις το μείγμα σε ένα μπολ και ρίχνεις τη λιωμένη σοκολάτα ανακατεύοντας πολύ καλά με τη σπάτουλα
Προσθέτεις τα μπισκότα και το κονιάκ και συνεχίζεις το ανακάτεμα
Απλώνεις τη μεμβράνης στο τραπέζι ή τον πάγκο και την αλείφεις με το λάδι
Απλώνεις το μείγμα στη μεμβράνη σε ορθογώνιο σχήμα και την τυλίγεις σε σχήμα καραμέλας
Βάζεις το γλυκό στο ψυγείο για 2 περίπου ώρες
Όταν σφίξει αφαιρείς τη μεμβράνη το κόβεις και σερβίρεις.
Πηγή