Μία θρεπτική συνταγή σπαγγέτι με μπρόκολο.
Υλικά:
1/2 κιλό ζυμαρικά της αρεσκείας σου
1 μικρό μπρόκολο κομμένο σε μικρά μπουκέτα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
250 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Γεμίζεις μια μέτρια κατσαρόλα με νερό και περιμένεις να βράσει
Ρίχνεις αλάτι και το μπρόκολο και το αφήνεις να βράσουν για 3-4 λεπτά
Το αφαιρείς με την τρυπητή κουτάλα και το αφήνεις στην άκρη
Σε μια δεύτερη κατσαρόλα βάζεις 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμύδι για 5 περίπου λεπτά
Προσθέτεις το μπρόκολο, πιπέρι και αλάτι και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 3 ακόμη λεπτά
Βράζεις τα μακαρόνια ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας κρατώντας στο τέλος ένα φλ.από το νερό τους
Στην κατσαρόλα με το μπρόκολο ρίζεις το σκόρδο, το λεμόνι και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύεις και τα αφύηνεις να βράσουν γιθα 1-2 λεπτά
Σουρώνεις τα ζυμαρικά, τα βάζεις και πάλι στην κατσαρόλα και προσθέτεις τη σως με το μπρόκολο και την παρμεζάνα
Αν χρειαστεί ρίχνεις 1 φλ. από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια
Ανακατεύεις για 1 λεπτό μέχρι να δέσει η σως και σερβίρεις.
Πηγή