Η νοστιμιά από το σπανάκι είναι μοναδική.
Υλικά:
250 γρ. σπανάκι (ζεματισμένο, στραγγισμένο και ψιλοκομμένο)
3 κ.γ. ψιλοκομμένο άνηθο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
50 gr τριμμένη φρυγανιά
1 αυγό
80 gr τριμμένο τυρί
50 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.σ. μπέικιν
αλάτι
πιπέρι
αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Ρίχνεις σε ένα μπολ το σπανάκι το ανακατεύεις λίγο με τα χέρια και προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά
Ζυμώνεις πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα σφιχτό μείγμα και προσθέτεις αν χρειαστεί λίγο ακόμη αλεύρι
Το αφήνεις για 15 περίπου λεπτά στην άκρη, σκεπασμένο με μια πετσέτα
Πλάθεις τους κεφτέδες και τους αλευρώνεις
Ρίχνεις το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και περιμένεις να κάψει
Τηγανίζεις τους κεφτέδες σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές
Τους τοποθετείς σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας
Τους σερβίρεις ζεστούς.
Πηγή