Συνοδεύονται ιδανικά με ζεστές πιτούλες, ψιλοκομμένα λαχανικά και λεμονάτη σάλτσα με ταχίνι και γιαούρτι.
Υλικά
400 γρ ρεβίθια κονσέρβα, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
1 μικρό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
½ ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
1 κουταλάκι κύμινο σε σκόνη
1 κουταλάκι ξερό κόλιανδρο
½ κουταλάκι καυτερό κόκκινο πιπέρι
2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Στραγγίζουμε καλά τα ρεβίθια και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας
Γυρίζουμε σε επεξεργαστή τροφίμων μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον κόλιανδρο, το κύμινο, τον μαϊντανό, το καυτερό πιπέρι, το αλεύρι και λίγο αλάτι. Αναμειγνύουμε ώσπου να γίνει ένα σώμα.
Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια σε σχήμα μπάλας του γκολφ και αφήνουμε στο ψυγείο να σταθούν 10 λεπτά
Ετοιμάζουμε το λάδι, να κάψει και ρίχνουμε τα φαλάφελ να πάρουν ωραίο χρώμα για 10 λεπτά περίπου. Αποσύρουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.