Η ζεστή πατατοσαλάτα είναι εξίσου νόστιμη και είναι αυτός ο λόγος που την κάνει ένα υπέροχο δείπνο για όλο τον χρόνο. Εάν δεν το έχετε ήδη δοκιμάσει, ήρθε η στιγμή!
Υλικά για 4 μερίδες
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι
50ml ξίδι
30γρ. ζάχαρη
800γρ. πατάτες
2 καλαμπόκια στο στάχυ
50γρ. σπανάκι baby
2 κ.σ. κάπαρη, κομμένη
ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ
100γρ. βούτυρο ανάλατο κρύο, σε κυβάκια
4 κ.σ. χυμός λεμονιού
3 κ.σ. νερό
αλάτι και μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβετε το κρεμμύδι στη μέση και στη συνέχεια σε φέτες, σε ένα μπολ ανακατεύετε με ένα σύρμα χειρός το ξύδι και τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί, προσθέτετε τις φέτες κόκκινου κρεμμυδιού και αφήνουμε στο υγρό για 30 λεπτά.
Πλένετε τις πατάτες αφήνοντας τη φλούδα, τις κόβετε σε 4 τέταρτα και τις βράζετε σε αλατισμένο νερό για 5 με 7 λεπτά ή μέχρι να βράζουν και να είναι ακόμα σφιχτές.
Βγάλτε τα σπόρια καλαμποκιού κόβοντας κάθε πλευρά, έτσι ώστε όλα τα σπόρια να πέσουν.
Σε μια μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνετε το νερό και τον χυμό λεμονιού. Τώρα ρίχνετε έναν κύβο βουτύρου κάθε φορά και ανακατεύετε με ένα σύρμα χειρός μετά από κάθε ένα, συνεχίζετε μέχρι να χρησιμοποιήσετε όλους τους κύβους. Η σάλτσα πρέπει να είναι λεία και κιτρινωπή.
Τώρα ανακατεύετε τις ζεστές πατάτες με βουτυρένια σάλτσα λεμονιού σε ένα μεγάλο μπολ, βγάζετε τα κρεμμύδια από το ξύδι και ανακατεύετε μαζί με τα σπόρια καλαμποκιού και το σπανάκι baby, και αλατοπιπερώνετε. Σερβίρετε αμέσως.
Πηγή