Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλος: Ώρα μηδέν για το διπλό λιντσάρισμα μέχρι θανάτου

Θανατηφόρα σωματική βλάβη: Αυτή είναι η κατηγορία που αντιμετωπίζουν ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου και ο ιδιοκτήτης του μεσιτικού γραφείου της οδού Γλάδστωνος, καθώς και τέσσερις αστυνομικοί για το διπλό λιντσάρισμα μέχρι θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου σε δημόσια θέα, παρουσία δεκάδων μαρτύρων, το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου του 2018.

Τρεισήμισι χρόνια μετά, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας καλείται να ανακοινώσει την ετυμηγορία του για μια υπόθεση που τα ερωτήματα παραμένουν.

Ακόμα και σήμερα τα όσα διαδραματίστηκαν πριν ο Ζακ Κωστόπουλος εισέλθει στο κοσμηματοπωλείο είναι άγνωστα. Μεταξύ άλλων, οι αρχές απέτυχαν να φέρουν ενώπιον του δικαστηρίου τον άνδρα με το κίτρινο μπλουζάκι που είναι παρών από την αρχή μέχρι το τέλος. Πρόκειται για τον ίδιο άνδρα που τον εμπόδισε από το να μπει στον φούρνο, που είναι στο κοσμηματοπωλείο από την πολύ αρχή, που μιλάει στο τηλέφωνο και εξηγεί στους αστυνομικούς για τα διάφορα τραύματα, που τη στιγμή της σύλληψης είναι πολύ κοντά και κρατάει αστυνομικό γκλομπ.


cnn.gr