Υπηρεσιακή Κυβέρνηση: Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Ιωάννη Σαρμά – Αύριο συγκροτείται η νέα Βουλή

Με θέμα την πορεία προς τις εκλογές της 25ης Ιουνίου συνεδρίασε σήμερα το υπηρεσιακό υπουργικό συμβούλιο υπό τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Ιωάννη Σαρμά. Η συνεδρίαση είχε προγραμματιστεί στις 12:30 το μεσημέρι του Σαββάτου.

Ο Ιωάννης Σαρμάς έχει ζητήσει από τους υπουργούς να είναι ουδέτεροι, αμερόληπτοι και αντικειμενικοί, ενώ έχει διαβεβαιώσει ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα είναι λειτουργική, αν και δεν έχει συγκεκριμένο πολιτικό πρόσημο.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την μέρα πηγαίνοντας στην Ακρόπολη για την έπαρση της σημαίας, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο.

Πότε θα συγκροτηθεί η νέα Βουλή

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει, η νέα Βουλή θα συγκροτηθεί σε σώμα την Κυριακή, ενώ θα διαλυθεί την επομένη έτσι ώστε να προκηρυχθούν οι δεύτερες εκλογές στις 25 Ιουνίου.

Η εκλογή του προεδρείου της Βουλής έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα, 29 Μαΐου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας αναμένεται το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της νέας Βουλής, αφού δεν τελεσφόρησαν οι προβλεπόμενες διερευνητικές εντολές, καθώς επίσης, προκήρυξης νέων εκλογών για τις 25 Ιουνίου, με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής.


Πηγή