Ξύδας: «Παιχνίδι χωρίς άγχος με την Ελευθερούπολη»

 

Ο αρχηγός του Αμαρουσίου, σε δηλώσεις που παραχώρησε στο Web Radio της ΕΟΚ, αναφέρθηκε στο προσεχές εκτός έδρας παιχνίδι για την 19η αγωνιστική της Elite League, τονίζοντας το τί πρέπει να κάνει η ομάδα του για να πάρει το διπλό.

Αναλυτικά όσα είπε ο Παύλος Ξύδας:

Για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Ελευθερούπολη: «Για εμάς είναι ένα παιχνίδι χωρίς άγχος. Δε θα είναι κάποια ήττα εκτός προγράμματος, στην έδρα της η Ελευθερούπολη είναι πολύ δυνατή ομάδα. Μόνο να κερδίσουμε έχουμε από αυτό το παιχνίδι».

Για το τι πρέπει να κάνουν για να κερδίσουν το παιχνίδι: «Επειδή η Ελευθερούπολη είναι μια πολύ καλή ομάδα κυρίως επιθετικά και βρίσκει πολύ ρυθμό κι απ’ τα σουτ, έκανε και την προσθήκη του Σοκ, θα προσπαθήσουμε ν’ ανακόψουμε και τα ελεύθερα σουτ που βγάζουν στον αιφνιδιασμό. Βασικός στόχος είναι να «κόψουμε» το τρέξιμο και το ρυθμό που θέλει να επιβάλλει η Ελευθερούπολη και να τους βάλουμε να σκεφτούν περισσότερο».

Για το αήττητο εντός έδρας (9-0): «Έχουμε δημιουργήσει μια πολύ κατάσταση στην έδρα μας. Βοηθάει και ο κόσμος, νιώθουμε και καλύτερα. Φέτος σαν “ταυτότητα” έχουμε την άμυνά μας, από ‘κει ξεκινάμε, παρά την κακή παρένθεση στον Εύοσμο. Ξεκινάμε από εκεί και προχωράμε. Φέτος με τα play-off είναι πολύ σημαντικό να έχεις καθαρή την έδρα σου, ώστε να μη σε έχει κάποιος 2-0 κι από ‘κει και πέρα “χτίζουμε” ό,τι μπορούμε».

Για τον Τόνι Γουντς: «Μας βοηθάει πολύ. Μπορεί να μην έχουμε έναν παίκτη που παίζει 30’, αλλά είναι ένα μακρύ κορμί, κάτι που μάς έλειπε και μάς δίνει περισσότερη σιγουριά και ασφάλεια στο να οδηγήσουμε τους περιφερειακούς προς τα μέσα. Είναι λίγο φόβητρο. Είναι πολύ συνεργάσιμος και συνεννοήσιμος. Εγκλιματίστηκε πολύ γρήγορα, προσπαθεί πολύ και μάς βοηθάει σίγουρα πολύ και στην προπόνηση».//


Πηγή