Ξεκάθαρο «όχι» του ΠΑΣΟΚ σε Μητσοτάκη και Τσίπρα για πρωθυπουργό

Μιλώντας στο MEGA ο Κώστας Κυρανάκης, υποψήφιος βουλευτής ΝΔ, αναφέρθηκε στις μετεκλογικές συνεργασίες και τόνισε πως ο λαός θα πρέπει να γνωρίζει τις επιλογές που έχει. Σύμφωνα με τον ίδιο, «η μία επιλογή είναι η κυβέρνηση ειδικού σκοπού για τις παρακολουθήσεις με Τσίπρα, Ανδρουλάκη, Βαρουφάκη και η άλλη επιλογή είναι μία αυτοδύναμη ΝΔ».

Ο κος Κυρανάκης κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως επιδιώκει μία κυβέρνηση ηττημένων, γιατί δεν μπορεί να κερδίσει στις εκλογές, λέγοντας πως «του Αλέξη Τσίπρα δεν του βγαίνουν τα νούμερα και αλλάζει το αφήγημα».

«Η ΝΔ προσπαθεί να ξεφύγει από τα πραγματικά προβλήματα»

Από την άλλη ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Φιλίππου τόνισε πως η ΝΔ προσπαθεί να στρέψει την προσοχή του κόσμου σε άλλα θέματα, αντί να επικεντρωθεί στα ζητήματα που ταλαιπωρούν τους πολίτες.

«Η ΝΔ χρησιμοποιεί ανύπαρκτα θέματα για να ξεφύγει από τα πραγματικά προβλήματα», σχολίασε.

Ποιος είναι ο… Άγνωστος «Χ»;

Ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νίκος Δήμας τόνισε πως το κόμμα έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα συμμετέχει σε κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα.

«Και οι δύο έχουν αποδοκιμαστεί από τον ελληνικό λαό και δημοσκοπικά έχουν ένα ποσοστό πολύ χαμηλό, ώστε να μπορούν να ισχυριστούν ότι θα αποτελέσουν την ηγεσία της χώρας. Το ΠΑΣΟΚ ως τρίτο κόμμα, όπως εμφανίζεται δημοσκοπικά, κι έχοντας μία ισχυρή εντολή θα καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για τη διακυβέρνηση της χώρας», δήλωσε.

Οι τόνοι ανέβηκαν στην ερώτηση ποιον θα έβλεπε το ΠΑΣΟΚ ως τον επόμενο πρωθυπουργό της χώρας.

Κ. Κυρανάκης: Τρεις ημέρες πριν τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πει ποιον θα ήθελε για πρωθυπουργό

Ν. Δήμας: Ως αρχηγός κόμματος ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει δικαίωμα και αυτός να είναι υποψήφιος για πρωθυπουργός

Κ. Κυρανάκης: Οι άλλοι όμως, Μητσοτάκης και Τσίπρας, δεν έχουν. Μόνο ο Ανδρουλάκης

«Απόλυτα δικαιολογημένος ο θυμός των συγγενών των θυμάτων στα Τέμπη»

Την ίδια στιγμή Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας αλληλοκατηγορούνται για εργαλειοποίηση της τραγωδίας των Τεμπών.

«Λυπάμαι που το ζήτημα αυτό εργαλειοποιείται με τέτοιο τρόπο λίγες μέρες πριν από τις εκλογές και πιστεύω ότι και ο δικαιολογημένος θυμός των συγγενών των θυμάτων δεν δικαιολογεί τέτοιου είδους συμπεριφορές», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Κώστας Κυρανάκης ανέφερε ότι οι κατηγορίες περί εργαλειοποίησης αφορά τους συνδικαλιστές, ενώ χαρακτήρισε «απόλυτα δικαιολογημένο» τον θυμό των συγγενών των θυμάτων.

«Οι συγγενείς των θυμάτων έχουν κάθε δικαίωμα να κάνουν αυτό που πιστεύουν. Έχουν χάσει τα παιδιά τους, είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε έναν γονιό», δήλωσε και τόνισε πως δεν συνιστά εργαλειοποίηση η μήνυση που υπέβαλαν οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών.

Τέλος, ο ίδιος τόνισε πως η τραγωδία των Τεμπών δεν πρέπει να ξεχαστεί και πως η ΝΔ έχει ως προτεραιότητα τη διόρθωση των παθογενειών των προηγούμενων δεκαετιών.


Πηγή