Βραζιλία: Σύγκρουση τρένου με σχολικό λεωφορείο – Νεκροί & τραυματίες

Κάμερα παρακολούθησης κατέγραψε την τρομακτική στιγμή που ένα τρένο έπεσε πάνω σε σχολικό λεωφορείο, σκοτώνοντας δύο παιδιά, στην πολιτεία Παρανά της νότιας Βραζιλίας, το πρωί της Πέμπτης.

Το λεωφορείο μετέφερε 25 μαθητές και τρεις δασκάλους της Ένωσης Γονέων και Φίλων Αναπήρων, όταν το τρένο έπεσε πάνω του σε μια διασταύρωση στη νότια πόλη Jandaia so Sul, σύμφωνα με την βρετανική Daily Mail.

Πέντε μαθητές και ένας δάσκαλος τραυματίστηκαν, επίσης, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία της περιοχής. Τα δύο κορίτσια, ηλικίας 11 και 15 ετών, ανασύρθηκαν νεκρά από το σημείο του τραγικού δυστυχήματος.

Βίντεο ντοκουμέντο

Στο βίντεο της Daily Mail, που προκαλεί σοκ, φαίνεται το σχολικό λεωφορείο να διασχίζει τις ράγες τη στιγμή που το τρένο περνά, με αποτέλεσμα να το παρασύρει.

Τα πλάνα έδειξαν ένα αυτοκίνητο στην απέναντι πλευρά της γραμμής να σταματάει στην διασταύρωση, καθώς το τρένο πλησίαζε. Στη συνέχεια, το λεωφορείο φαινόταν να περνάει πάνω από τις γραμμές όταν το τρένο συγκρούστηκε με αυτό.

Από τη δυνατή σύγκρουση εκτινάχθηκαν τουλάχιστον τέσσερα άτομα από το λεωφορείο και έμειναν πεσμένα κοντά στην άκρη των γραμμών. Τουλάχιστον ένα από τα θύματα εθεάθη να σηκώνεται και να κάνει μερικά βήματα πριν πέσει στο έδαφος και να κινείται με πόνο.

Ο οδηγός του λεωφορείου, κατά την ανάκρισή του, είπε στους αστυνομικούς ότι δεν είδε το τρένο, ούτε άκουσε κάποιον ήχο για να σταματήσει.


Πηγή