Βουλή: Ψηφίζεται η τροπολογία «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη

Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ είπαν πως θα αναλάβουν το βάρος να στηρίζουν την τροπολογία, ενώ την αποχή επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλοντας ευτελισμό της διαδικασίας,

Σε γραμμή αντιπαράθεσης και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

O Αντώνης Μυλωνάκης, βουλευτής της «Ελληνικής Λύσης» είπε χαρακτηριστικά «απαξιώνετε δικαστές». Και η Σοφία Σακοράφα, βουλευτής του «Μέρα 25» σημείωσε «καταψηφίζουμε».

Την ίδια ώρα αίσθηση προκαλεί η τοποθέτηση του Κώστα Χρυσόγονου με τον Συνταγματολόγο να λέει πως ήταν λάθος η στάση Τζανερίκου.

«Είναι τελείως πρωτόγνωρο δικαστής που έχει να δικάσει μία υπόθεση όποιας φύσεως και να είναι η υπόθεση αυτή να κάνει δημόσιες δηλώσεις και ανακοινώσεις σχετικές με την υπόθεση αυτή εκ των προτέρων είναι κάτι το πρωτοφανές και νομίζω ότι είναι και αντιδεοντολογικό, ο κύριος Τζανερίκος ότι είχε να πει θα έπρεπε να το πει με την γνώμη του στην διάσκεψη και με την ψήφο του».

Στις 2 Μαΐου λήγει η προθεσμία για την υποβολή των ψηφοδελτίων των κομμάτων στο αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου, ενώ μέχρι τις 5 Μαΐου θα κριθεί και αν θα συμμετάσχει στις εκλογές το κόμμα που ίδρυσε ο καταδικασμένος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση Ηλίας Κασιδιάρης.

Η ψηφοφορία αναμένεται να γίνει περίπου στις 22.00 με 23.00 το βράδυ.


Πηγή