Βελούδινη μους φράουλα

    400 γρ. φράουλες

1/2 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη

1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος (κρύα)

Επιπλέον φράουλες για επικάλυψη

Εκτέλεση

Καθαρίστε και κόψτε τις φράουλες σε φέτες. Τοποθετήστε στο μπλέντερ ή σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, προσθέστε τη ζάχαρη και χτυπήστε μέχρι να αποκτήσετε έναν πουρέ. Αφαιρέστε 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού από τον πουρέ φράουλας και αφήστε στην άκρη.

Σε ένα κρύο μπολ προσθέστε την κρέμα γάλακτος και χτυπήστε μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές. Στη συνέχεια, προσθέστε τον πουρέ φράουλας (όχι το 1/2 φλιτζάνι) και ανακατέψτε απαλά.

Μοιράστε το 1/2 φλιτζάνι του πουρέ φράουλας σε 4 μικρά/μεσαία ποτήρια γλυκού και από πάνω ρίξτε τη μους φράουλας. Αφήστε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα ή ακόμα και όλη τη νύχτα αν θέλετε.

Γαρνίρετε με φέτες από φρέσκες φράουλες και απολαύστε.


Πηγή