Εύκολη και απλή συνταγή
Υλικά:
150 γρ. λευκή κουβερτούρα
200 γρ. σπορέλαιο
350 γρ. ζάχαρη
4 μεσαία αυγά
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. κανέλα
1 βανίλια
Προαιρετικά ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα τα αυγά με την ζάχαρη.
Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε το σπορέλαιο.
Αμέσως μετά, προσθέτουμε τα 2 αλεύρια, την κανέλα και τη βανίλια.
Αφού το μείγμα μας γίνει ένας ομοιογενής χυλός, κόβουμε την κουβερτούρα μας σε μικρά κομμάτια, την προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
Έπειτα, αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα ταψί που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 40 – 45 λεπτά.
Όταν κρυώσει γαρνίρουμε με άφθονη ζάχαρη άχνη.
Πηγή