Τσακαλώτος στο συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Όχι στις ιδεολογικές εκπτώσεις μόνο για να κερδίσουμε τις εκλογές

Να μην γίνουν ιδεολογικές εκπτώσεις απλώς για να κερδίσει το κόμμα του τις εκλογές ζήτησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά την ομιλία του στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, κάνοντας ειδική αναφορά στα δικαιώματα των γυναικών, των μεταναστών και στο διαχωρισμό κράτους- εκκλησίας.

Αναφερόμενος στη διαφωνία του στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για εκλογή του προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε με νόημα πως έξυπνοι άνθρωποι μπορούν και να διαφωνούν, αλλά η πλειοψηφία οφείλει να δείξει αλληλεγγύη στη μειοψηφία.

«Έχουμε αποδείξει ότι δεν θέλουμε τις καρέκλες. Το κόμμα χρειάζεται ισότητα, δημοκρατία, αλλά και διαβούλευση, όχι να έχουμε μέλη μόνο για να ψηφίζουν. Θέλουμε και στελέχη τα οποία να λογοδοτούν σε όργανα τα οποία με τη σειρά τους θα έχουν ρόλο. Δεν κάναμε τη δουλειά μυρμηγκιού, ώστε να έχουμε θέσεις, για παράδειγμα, για τις γυναίκες που εργάζονται στο μανικιούρ, για όσους απασχολούνται στις πλατφόρμες ή τους ντελιβεράδες. Να είμαστε ανοιχτοί στην κοινωνία, όχι όμως μόνο για να κερδίσουμε τις εκλογές, αλλά και για να αλλάξουμε τον κόσμο. Να πούμε στους πολίτες πως αυτοί είμαστε και δεν μπορούμε να είμαστε αρεστοί σε όλους».


cnn.gr