Τριμερής – Κασουλίδης: Αν η Τουρκία άρει τα εμπόδια στο Κυπριακό, θα ενισχύσουμε την καλή γειτονία

Την ετοιμότητα της Κύπρου να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία που σκοπό έχει την αποκατάσταση των σχέσεων καλής γειτονίας των κρατών της περιοχής, με βάση την κοινή τήρηση των αρχών του Διεθνούς Δικαίου, διαμήνυσε από την Αθήνα ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

Κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων μετά το πέρας της Τριμερούς Συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Ισραήλ, Κύπρου, ανέδειξε πως η περιφερειακή συνεργασία αποτελεί τον κοινό παρονομαστή όλων των προσπαθειών περιφερειακής ολοκλήρωσης, «για την οποία θα συνεχίσει να εργάζεται η Κύπρος και θα συνεχίσει να συνεργάζεται για τη δημιουργία συμμαχιών σε κρίσιμους τομείς, στην ενέργεια, στο κλίμα και στην ασφάλεια».

Επίσης, αναφερθείς στην πίστη του για την τεράστια δυνατότητα διαλόγου για την ολοκλήρωση της περιοχής, αναγνώρισε ότι κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί τον ταχύ ρυθμό με τον οποίο θα αναπτύσσονταν αυτές οι περιφερειακές συμμαχίες. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στη συνάντηση του Νεγκέβ, χαρακτηρίζοντας την ιστορική, αλλά και στις συναντήσεις του Σαρμ ελ Σέιχ κα της Άκαμπα. Αποτελούν όλες σημεία συγκέντρωσης σημαντικών παραγόντων της περιοχής μας, συμπλήρωσε.


cnn.gr