Τραγωδία στη Λιβύη: Ερωτήματα για τις συνθήκες του φριχτού δυστυχήματος

Τρία συν ένα ερωτήματα είναι ο τίτλος στα «ΝΕΑ» της Τρίτης που εξετάζουν τα όσα έγιναν ή δεν έγιναν με αποτέλεσμα την τραγωδία της Λιβύης.

Το λεωφορείο που μεταφέρει την Ελληνική ανθρωπιστική αποστολή στη Λιβύη έχει παραδοθεί στις φλόγες. Πριν από λίγα λεπτά συγκρούστηκε μετωπικά με όχημα έξω από την Ντέρνα.

Ένα ΙΧ στο οποίο επέβαινε μια οικογένεια μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε μετωπικά με το λεωφορείο στο οποίο βρίσκονταν οι Έλληνες στρατιωτικοί και ήταν μέρος μικρής φάλαγγας, με ένα τζιπ να προπορεύεται και ένα να ακολουθεί το πούλμαν με τους 19.

Ο απολογισμός του δυστυχήματος είναι τραγικός.

Τρία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων βρήκαν φρικτό θάνατο, δύο γυναίκες υπαξιωματικοί, ένας αξιωματικός, αλλά και δύο διερμηνείς. Ο πατέρας τους που μίλησε στο MEGA προσπαθεί ακόμη να συνειδητοποιήσει το τραγικό χτύπημα της μοίρας.

14 ακόμη Έλληνες τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ο ένας έχει μείνει στη Λιβύη εξαιτίας της σοβαρότητας της κατάστασης του.

Τους Έλληνες τραυματίες επισκέφτηκε τις πρώτες ώρες ο υπουργός Υγείας της Λιβύης.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις έστησαν επιχείρηση προκειμένου να μεταφερθούν άμεσα πίσω στην πατρίδα με στρατιωτικό αεροσκάφος οι πέντε σοροί και οι 13 τραυματίες από το τροχαίο.

Τόσο το ΓΕΕΘΑ όσο και το προξενείο στη Βεγγάζη παρακολουθούν την εξέλιξη της υγείας του τραυματία που παραμένει στη Λιβύη.


Πηγή