Τραγωδία στα Τέμπη: Τι συνέβαινε μέσα στο σταθμαρχείο το μοιραίο βράδυ

Τουλάχιστον 57 είναι οι νεκροί από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη την Τρίτη αργά το βράδυ, ενώ σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τη μεριά της Πυροσβεστικής υπάρχουν τουλάχιστον 56 αγνοούμενοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, όταν έγινε το συγκεκριμένο δυστύχημα επικρατούσε κομφούζιο στο σταθμό της Λάρισας, αφού τριάντα με σαράντα λεπτά δεν μπορούσαν να βρουν σε ποιο σημείο έχει γίνει το δυστύχημα, πού οφείλεται και τι ακριβώς έχει συμβαίνει.

Για μισή ώρα περίπου διακινούνταν διάφορα σενάρια εντός του σταθμαρχείου, ότι έπεσε από την Εθνική οδό πάνω στο τρένο νταλίκα, ότι υπήρξε εκτροπή της εμπορικής αμαξοστοιχίας κι έτσι έπεσε και η επιβατική.

Τα γεγονότα λίγο πριν την μοιραία σύγκρουση

Από τους Νέους Πόρους ο σταθμάρχης έστειλε το τηλεγράφημα στο σταθμάρχη Λάρισας, δηλαδή ότι στέλνει αμαξοστοιχία, εν προκειμένω την εμπορική, να έρθει στην Λάρισα. Το αποδέχεται ο σταθμάρχης της Λάρισας, απαντώντας «ναι, την αναμένω».

Από την άλλη πλευρά, φεύγει από την Λάρισα προς τα πάνω η επιβατική αμαξοστοιχία, ο σταθμάρχης Λαρίσης ξέχασε να γυρίσει το κλειδί και να στείλει την αμαξοστοιχία την επιβατική στις ράγες  που θα έπρεπε να είναι, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη.

Ξεχνώντας λοιπόν το κλειδί, έβαλε την αμαξοστοιχία μέσα στο αντίθετο ρεύμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, συγκεκριμένος άνθρωπος έλυσε το  γρίφο της σύγκρουσης των δύο τρένων.

Συγκεκριμένα, ο άνθρωπος αυτός πήγε στο σταθμαρχείο της Λάρισας, εκεί είναι το κλειδί Α118 σε απόσταση 500 μέτρων υπάρχει μία φυλασσόμενη διάβαση μπάρας παίρνει τηλέφωνο τον security και τον ρωτάει « η επιβατική αμαξοστοιχία αν πέρασε, τι ώρα και από πού», με τον security να απαντάει ότι «πέρασε με κατεύθυνση προς τα πάνω, πριν περίπου είκοσι λεπτά από το ρεύμα καθόδου σε μονή γραμμή».

Τότε ήταν η στιγμή που αντιλήφθηκαν ότι πρόκειται για μετωπική σύγκρουση.

Νέα στοιχεία για τον 59χρονο σταθμάρχη

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος σταθμάρχης έχει πολιτικές σχέσεις με μία βουλευτή του νομού, και μάλιστα η κόρη του δουλεύει  στο πολιτικό γραφείο της βουλευτού.


Πηγή