Τραγωδία στα Τέμπη: Σύσκεψη Μητσοτάκη – Γεραπετρίτη & διοικήσεις Hellenic Train και ΟΣΕ για την επανεκκίνηση των σιδηροδρόμων

Στο τραπέζι του Κυριάκου Μητσοτάκη μπήκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι νεότερες εξελίξεις για τον σιδηρόδρομο, με κύρια προτεραιότητα την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου το συντομότερο, αλλά με νέους «όρους ασφάλειας».

Ο πρωθυπουργός συγκάλεσε σύσκεψη στο Μαξίμου με τη συμμετοχή βεβαίως του υπουργού Επικρατείας, μεταβατικού υπουργού Υποδομών, Γιώργου Γεραπετρίτη, αλλά και παρουσία, μεταξύ άλλων, των μεταβατικών επικεφαλής σε ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ (του Παναγιώτη Τερζάκη και του Χρήστου Παληού) και στελεχών της Hellenic Train.

Η επανεκκίνηση θα είναι υπό προϋποθέσεις με μέγιστη προϋπόθεση την ασφάλεια τόσο για τους επιβάτες όσο και για τους εργαζομένους.

Για τους κ.κ. Μητσοτάκη και Γεραπετρίτη, το επιδιωκόμενο είναι αυτή η επανεκκίνηση των σιδηροδρόμων να γίνει στα τέλη Μαρτίου, εάν βέβαια μπορούν να διασφαλιστούν οι προϋποθέσεις.

Μέγιστη προϋπόθεση είναι η τοποθέτηση δύο σταθμαρχών σε κάθε σταθμό, ακόμα και αν αυτό σημαίνει μείωση του έργου μεταφοράς, μείωση των δρομολογίων.

Τηλεδιοίκηση σε όλους τους σταθμούς. Μεταξύ άλλων στο τραπέζι έχει πέσει και η μείωση της ταχύτητας των δρομολογίων, ενώ θα εξασφαλιστούν τα απαραίτητα κονδύλια και θα δρομολογηθούν οι προσλήψεις.

Πρώτα θα εκκινήσει εκ νέου ο προαστιακός και τελευταίες θα μείνουν οι επιβατικές αμαξοστοιχίες, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των επιβατών.


Πηγή