Τραγωδία στα Τέμπη: Μάστιγα οι κλοπές υλικών από τους σιδηροδρομικούς σταθμούς

Οι κλοπές χαλκού στους σιδηροδρομικούς σταθμούς αποτελεί ένα μέιζον πρόβλημα στους σταθμούς των τρένων.

Ο Γιώργος Δρόσος, αγρότης, μίλησε σχετικά με το φαινόμενο.

«Συγκροτούνται κάποιες συμμορίες ληστών και με βάση τα στοιχεία των συλλήψεων που έχουμε στην περιοχή μας, αλλά κι από όλη την χώρα, ως επί το πλείστον οι ομάδες αυτές απαρτίζονται από Ρομά.

»Αυτοί, λοιπόν στοχοποιούν το σημείο που θα πάνε να κλέψουν και σε συνεργασία με άλλους που έχουν έρθει από μακριά, χτυπάνε συνήθως την νύχτα, αλλά και κατά την διάρκεια της ημέρας κατά περίπτωση». είπε αρχικά ο κ. Δρόσος.

Αναφορικά με το ύψος των ζημιών που έχουν γίνει στο σιδηροδρομικό δίκτυο εξήγησε ο κ. Δρόσος «με βάση κάποια στοιχεία που έρχονται τώρα στο φως της δημοσιότητας, τα χιλιόμετρα που έχουν ξηλωθεί είναι πάρα πολλά, με αποτέλεσμα το δίκτυο της ασφάλειας τοι ΟΣΕ να μην μπορεί να λειτουργήσει ομαλά».

Στα πλαίσια πάταξης αυτού του φαινομένου ο Γιώργος Δρόσος τόνισε: «Όταν οι μάντρες αγοράζουν υλικά που είναι προϊόντα κλοπής, αυτόματα συντηρείται η πράξη της κλεπταδοχής που είναι ποινικά κολάσιμη. Η πρόταση η δικιά μου είναι η πράξη να αναβαθμιστεί από πλημμέλημα σε κακούργημα και η διακοπή επιδόματος στους ανθρώπους που είναι εντός της ομάδας των Ρομά που συλλαμβάνονται με την ανάλογη κατηγορία».


Πηγή