Τραγωδία στα Τέμπη: Mαχητικές διαδηλώσεις φοιτητών και σπουδαστών για τα θύματα

Οι μαθητές και οι φοιτητές βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της διαμαρτυρίας για την τραγωδία αξιώνοντας οι ευθύνες για τους θανάτους, να μην συγκαλυφθούν. Σήμερα, βγήκαν πάλι κατά χιλιάδες στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης με πανό και συνθήματα ενώ οργανώνονται νέες πορείες για την Κυριακή.

«Έχουμε οργή έχουμε θλίψη όλο αυτό δεν θα μείνει αναπάντητο καλούμε όλους τους φοιτητές και τους εργαζόμενους σε γενική απεργία καλούμε όλον τον κόσμο στον δρόμο γιατί δεν γίνεται να το ανεχτούμε δεν γίνεται να πεθαίνει κόσμος κι εμείς να μην αγωνιζόμαστε για τη ζωή και την κοινωνία των ονείρων μας».

«Ήτανε φοιτητές ήτανε σαν κι εμάς ήταν άνθρωποι με όνειρα ήταν άνθρωποι οι οποίοι είχανε ζωές μπροστά τους και σε μια στιγμή λόγω της δολοφονικής πολιτικής πέθαναν σε ένα όχι δυστύχημα ένα έγκλημα».

«Το έχω πάρει πολλές φορές αυτό το τρένο πραγματικά από τύχη νιώθω ότι δεν έχει γίνει δυστύχημα αυτές τις φορές που το έχω πάρει και να ακουστούν τα αιτήματα των εργαζομένων για να γίνει ασφαλές αυτό το τρένο».

«Και εγώ όπως και οι περισσότεροι συμφοιτητές μου έχουμε χρησιμοποιήσει πάρα πολλές φορές αυτό το τρένο θα μπορούσε να είναι ο καθένας σε αυτή τη θέση πλέον δεν μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη σε κανέναν. Ζούμε μάλλον από τύχη με ευθύνη πολύ συγκεκριμένων. Κι εμείς κάνουμε σαφές ότι δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε».

Ζητούν την τιμωρία αυτών που ευθύνονται

Στην Αθήνα, φοιτητές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια Πανεπιστημίου Αθηνών. Φωνάζοντας συνθήματα κατευθύνθηκαν προς το Σύνταγμα, με βασικό τους αίτημα να τιμωρηθούν όλοι όσοι ευθύνονται για το θάνατο των συμφοιτητών τους.

«Εμείς παλεύουμε γι’ αυτούς,. Δώσαμε πανελλήνιες κάναμε ότι μπορούσαμε για να περάσουμε σε αυτές τις δύσκολες σχολές και δεν μπορούμε να πάμε ένα τριήμερο γιατί αν γυρίσουμε στις πόλεις μας μετά με το τρένο θα μας σκοτώσουν. Δεν πέθαναν τους σκοτώσανε κι εμείς δεν μπορούμε αυτό να το αφήσουμε αναπάντητο».

«Τα εισιτήρια που έβγαλαν πολλοί συμφοιτητές μας αποδείχθηκαν πως είναι εισιτήρια χωρίς επιστροφή γιατί αν μέχρι στιγμής δεν έχει ξεχαστεί το έγκλημα είναι εξαιτίας του δικού μας αγώνα και των σιδηροδρομικών που είναι στο δρόμο δεν θα σταματήσουμε».

«Θα μπούμε και στα τρένα θα μπούμε και στα λεωφορεία θα μπούμε καις το μετρό με ρίσκο τη ζωή μας όπως με ρίσκο τη ζωή μας σπουδάζουμε με ρίσκο κάνουμε τα πάντα σήμερα γιατί τίποτα από ότι ζούμε και βιώνουμε δεν είναι ασφαλές. Γιατί η πολιτική τους αυτή που ζυγίζει τις ζωές με το κόστος».

Στη Θεσσαλονίκη, φοιτητές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης για μια κόμη ημέρα.

Οι φοιτητές δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και καλούν σε νέο συλλαλητήριο την Κυριακή.


Πηγή