Τουρκία: Ο γενίτσαρος, ο καουμπόι & η ψηφοφόρος 114 ετών – Τα ευτράπελα των εκλογών

Ο γενίτσαρος & ο καουμπόι

Ο 33χρονος Μπισκίν στην πόλη Ντούζτζε στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας αποφάσισε να πάει ντυμένος γενίτσαρος επάνω στο άλογό του, στις κάλπες.

Φυσικά, σε όλη τη διαδρομή προς το εκλογικό κέντρο, ο κόσμος είχε το βλέμμα επάνω του.

Κρατώντας μία τουρκική σημαία και με το γιαταγάνι στη μέση, ο Μπισκίν, αθλητής πολεμικών τεχνών, έδεσε το άλογό του στα κάγκελα της σκάλας κι αφού έριξε την ψήφο του, δήλωσε πως θέλησε να κρατήσει ζωντανό το πνεύμα των εκλογών καθώς είναι η γιορτή της Δημοκρατίας.

Επάνω στο άλογο πήγε να ψηφίσει και ο Φαρούκ, στην περιοχή Μπουρνόβα της Σμύρνης. Ντυμένος καουμπόι, ο 47χρονος γητευτής αλόγων είπε πως πήγε έτσι στο εκλογικό κέντρο για να εκτονώσει την ένταση των εκλογών.

Φυσικά, το μαύρο άλογο έκλεψε την παράσταση τουλάχιστον για τα παιδάκια που πήγαν κοντά να το χαϊδέψουν.

Ντυμένοι παραδοσιακά

Στο Αιντίν, μέλη της Ένωσης Νομάδων και Ζεϊμπέκηδων έφτασαν στις κάλπες, φορώντας τις παραδοσιακές τους ενδυμασίες.

Ο Σουλτάν βλέπει τον κόσμο από τα 2 μέτρα και 51 εκατοστά.  Ήταν αποφασισμένος να ψηφίσει παρά τα κινητικά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Ξεκίνησε λοιπόν για το εκλογικό κέντρο στην πόλη Ντερίκ της επαρχίας Μαρντίν ανεβασμένος στην καρότσα του ημιφορτηγού του πατέρα του.

Ο ψηλότερος άντρας του κόσμου, σύμφωνα με το βιβλίο των ρεκόρ Guinness, χρειάστηκε βοήθεια για να μπει και να βγει από το εκλογικό κέντρο.

Η 24χρονη Ρουμέισα από την άλλη, με ύψος 2 μέτρα και 15 εκατοστά, ψηλότερη γυναίκα στον κόσμο για το 2021 σύμφωνα με το Guinness, βρήκε μια άλλη λύση. Ζήτησε και της έφεραν την κάλπη στο σπίτι της.

«Χάρη στο μέτρο της κινητής κάλπης, το κουτί ήρθε στο σπίτι μου. Είναι ένα πολύ καλό μέτρο για τους πολίτες που δυσκολεύονται να μετακινηθούν».

Η 90χρονη Μελίχα δεν μπορούσε να ανέβει τα σκαλιά του σχολείου στην Αττάλεια. Έτσι, ο γιος της Σελτσούκ την ανέβασε στην πλάτη του και την πήγε μέχρι την κάλπη.

Πάντως, στο Κατάρ, στενό σύμμαχο της κυβέρνησης του Ερντογάν, ουρανοξύστες στην Ντόχα φωτίστηκαν με τις εικόνες του Τούρκου προέδρου και της τουρκικής σημαίας, δείχνοντας την στήριξή τους στο πρόσωπό του.


Πηγή