Τουρκία: Ο Ερντογάν προκήρυξε επισήμως τις εκλογές για τις 14 Μαΐου

Ο Ταγίπ Ερντογάν υπέγραψε το προεδρικό διάταγμα για την προκήρυξη των τουρκικών εκλογών στις 14 Μαΐου.

«Στις 14 Μαΐου, την πρώτη Κυριακή μετά από δυο μήνες, το έθνος μας θα ψηφίσει για να εκλέξει πρόεδρο και βουλευτές. Εύχομαι καλή τύχη σε όλο το έθνος μας», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ακόμη, ο ίδιος ανέφερε πως από αύριο, Σάββατο (11/03), ξεκινάει η προεκλογική περίοδος.

«Κατά την προεκλογική περίοδο στην κορυφή της ατζέντας μας θα είναι η επούλωση των πληγών των σεισμοπαθών μας και η αποκατάσταση των οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων αυτής της καταστροφής», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως «η Τουρκία δεν έχει χρόνο για χάσιμο. Έτσι, υπογράφω την απόφαση για την διεξαγωγή των εκλογών στις 14 Μαΐου – οι οποίες έπρεπε να διεξαχθούν στις 18 Ιουνίου 2023 – με την εξουσιοδότηση που δίνει το άρθρο 116 του Συντάγματός μας. Σύμφωνα με την απόφαση, την πρώτη Κυριακή μετά από 2 μήνες, το έθνος μας θα προσέλθει στις κάλπες για να εκλέξει τον πρόεδρο και τους βουλευτές».

«Εύχομαι η απόφαση για την διεξαγωγή των εκλογών να είναι επωφελής για τη χώρα μας, το έθνος μας και τα πολιτικά μας κόμματα. Όπως είναι γνωστό, έχουμε ήδη μοιραστεί με το κοινό την απόφαση για την επικαιροποίηση των εκλογών στις 14 Μαΐου», συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος, την ώρα που οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν το κόμμα του «λαβωμένο» εξαιτίας των φονικών σεισμών.


Πηγή