Τουρκία: «Απασφάλισε» κατά της Δύσης ο Ταγίπ Ερντογάν στο «παρά πέντε» του δεύτερου γύρου των εκλογών

Επίδειξη δύναμης έκανε ο Ταγίπ Ερντογάν λίγες ημέρες πριν το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία.

Μιλώντας στο τουρκικό κανάλι TRT επιτέθηκε στη Δύση παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως εθνικό σωτήρα

«Για μένα δεν είναι παράξενο που οι δυτικοί λένε ‘να φύγει ο Ερντογάν’. Διότι ο Ερντογάν είναι εγχώριος και εθνικός. Δεν μας χωνεύουν επειδή ξεριζώσαμε την τρομοκρατία. Βλέπετε πως όλα τα περιοδικά της Δύσης είχαν πρωτοσέλιδα με τίτλους “να φύγει ο Ερντογάν”», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο ισχυρός άνδρας της Τουρκίας υποστήριξε ότι η Δύση τον μισεί επειδή όπως είπε « απελευθέρωσε» την Αγιά Σοφιά και είναι ενοχλημένη από την ανάπτυξη της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας.

«Σε επίπεδο πολιτισμού κάναμε κάποια βήματα. Απελευθερώσαμε την Αγιά Σοφιά. Αυτοί μας μισούν επειδή απελευθερώσαμε την Αγιά Σοφιά. Με τα βήματα τα οποία κάναμε στην αμυντική βιομηχανία θεωρείτε πως θα μας λένε καλωσορίσατε;», συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Σινάν Ογάν ανακοίνωσε και επίσημα τη στήριξή του στον Ερντογάν

Εντωμεταξύ, ο υπερεθνικιστής Σινάν Ογάν, ο οποίος έπαιξε ρόλο ρυθμιστή στο πρώτο γύρο με 5,1% εξέφρασε ανοιχτά τη στήριξή του στον Ταγίπ Ερντογάν.

«Ανακοινώνω ότι θα στηρίξουμε τον Ταγίπ Ερντογάν, τον προεδρικό υποψήφιο του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στο δεύτερο γύρο των εκλογών. Προσκαλώ όλους τους ψηφοφόρους που μας ψήφισαν να τον στηρίξουν», υπογράμμισε ο Σινάν Ογάν.

Την ίδια στιγμή, δυσκολεύει η θέση του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στην τελική ευθεία για το δεύτερο γύρο στις 28 Μαϊου.

Έντεκα μέλη της Επιτροπής του πρώην πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, που συμμετέχει στη εξακομματική συμμαχία με επικεφαλής τον Κιλιτσντάρογλου φέρεται να προσχώρησαν στο Κόμμα του Ερντογάν.

Με «αέρα» νικητή στον δεύτερο γύρο των εκλογών ο Ερντογάν

Λίγη ώρα πριν, ο πρόεδρος του κόμματος «Νίκης», ο οποίος ήταν εταίρος του Σινάν Ογάν στις προηγούμενες εκλογές, ανακοίνωσε πως ενδέχεται να υποστηρίξει τον Κιλιτντάρογλου.

Η ανακοίνωση θα γίνει αύριο μετά τις 11.

Με τη βεβαιότητα του νικητή προσεγγίζει τις επαναληπτικές εκλογές για την προεδρία ο Ταγίπ Ερντογάν.

Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος φροντίζει στις τοποθετήσεις του λίγες μέρες πριν τις κάλπες να επιδεικνύει αυτό που θεωρεί ότι είναι το ισχυρό του χαρτί- δηλαδή την απαγκίστρωση της Τουρκίας από τα δυτικά κέντρα αποφάσεων.

Λέει πως αυτός είναι αυτός που έδιωξε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και είναι λογικό να τον μισούν.


Πηγή