Το πρώτο «πράσινο» πρόγραμμα ασφάλισης που μας παρακινεί να αποκτήσουμε πιο βιώσιμες μετακινήσεις

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η εκτεταμένη χρήση αυτοκίνητων και δη, οι ρύποι που αυτά παράγουν, εντείνουν καθημερινά το πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε παγκόσμιο επίπεδο, επηρεάζοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής μας. Μάλιστα, με τους ειδικούς να προειδοποιούν με κάθε ευκαιρία πως χρειάζεται να λάβουμε άμεσα τα μέτρα μας, καταλαβαίνουμε πως ο καθένας μας ξεχωριστά, χρειάζεται να βελτιώσει την αντίληψή του για τις μετακινήσεις, ώστε να αντιμετωπιστεί ολιστικά και αποτελεσματικά η μεγάλη πρόκληση της κλιματικής κρίσης.

Ομολογουμένως, είναι αρκετά δύσκολο να εγκαταλείψουμε την άνεση και την ευκολία που μας προσφέρει το όχημά μας. Από την άλλη πλευρά, βέβαια, δε γίνεται να παραβλέψουμε πως σε μία κρίσιμη εποχή για το μέλλον του πλανήτη, ακόμη και μία σύντομη διαδρομή εντός της πόλης, συμβάλλει αναπόφευκτα στη μεγέθυνση του περιβαλλοντικού ζητήματος. Το ερώτημα είναι, λοιπόν, πώς θα καταφέρουμε να μη χάσουμε την άνεσή μας, αλλά συγχρόνως να περιορίσουμε το οικολογικό μας αποτύπωμα;

Για να απαντήσουμε στο συγκεκριμένο ερώτημα, χρειάζεται να αναζητήσουμε πιο «πράσινες» κι εναλλακτικές λύσεις, που μας υπόσχονται ένα αισιόδοξο και βιώσιμο μέλλον για όλους. Μία από αυτές τις εναλλακτικές, λοιπόν, είναι η επιλογή ασφάλειας αυτοκινήτου Short Drive της Anytime, του πρώτου «πράσινου» προγράμματος ασφάλισης αυτοκινήτου στην Ελλάδα, το οποίο μας δίνει την ευκαιρία να εξοικονομούμε χρήματα από την ασφάλιση του οχήματός μας, περιορίζοντας ταυτόχρονα τη χρήση του και συμβάλλοντας την ίδια στιγμή ενεργά σε έναν πιο βιώσιμο πλανήτη.

Πώς ένα πρόγραμμα ασφάλισης μας ενθαρρύνει να περιορίσουμε τη χρήση του οχήματός μας

Αν είχαμε μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τα χιλιόμετρα που πραγματοποιούμε καθημερινά και αν μπορούσαμε να μεταφράσουμε αυτές τις αποστάσεις σε οικολογικό αποτύπωμα, ίσως να γινόμασταν λίγο πιο φειδωλοί με τη χρήση του αυτοκινήτου μας ή ίσως, για κάποιες διαδρομές να επιλέγαμε κάποιο άλλο μέσο μεταφοράς.

Διότι ακόμη και εμείς που κάνουμε περιορισμένη χρήση του αυτοκινήτου μας, πολλές φορές ενδίδουμε απερίσκεπτα στα πλεονεκτήματα που μας προσφέρει, δίχως να αναλογιστούμε τον αντίκτυπο που έχει αυτή η κίνηση στο περιβάλλον. Και αυτό ακριβώς ευελπιστεί να αλλάξει η Anytime μέσα από το «πράσινο» πρόγραμμα ασφάλισης Short Drive: Να μας βοηθήσει να μειώσουμε τους περιβαλλοντικούς ρύπους και παράλληλα να εξοικονομήσουμε χρήματα από την ασφάλισή μας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ασφάλισης απευθύνεται σε εμάς που πραγματοποιούμε περιορισμένες μετακινήσεις και μας δίνει τη δυνατότητα να ασφαλίσουμε το όχημά μας για τα χιλιόμετρα που το αξιοποιούμε, δηλαδή για 3.000 χλμ. τον χρόνο ή για 1.500 χλμ. το εξάμηνο, επιλέγοντας ανάμεσα από το Basic Short Drive ή το Value Short Drive, το πρόγραμμα που καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες μας. Και όσο πιο περιορισμένη θα είναι η χρήση που θα κάνουμε στο όχημά μας, τόσο πιο οικονομικά θα είναι τα ασφάλιστρα που θα χρειαστεί να καταβάλουμε και τόσο πιο μειωμένο θα είναι το ενεργειακό αποτύπωμα που θα έχουν οι μετακινήσεις μας.

Με τη δύναμη της τηλεματικής τεχνολογίας συμμετέχουμε στην προστασία του περιβάλλοντος

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως όλα τα παραπάνω δε θα ήταν εφικτά, δίχως τη δύναμη της τεχνολογίας και δη, της τηλεματικής, η οποία μας επιτρέπει να λαμβάνουμε σε πραγματικό χρόνο, πληροφορίες που αφορούν στο όχημα και τις μετακινήσεις μας.

Εμείς το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε, για να επωφεληθούμε από αυτήν την καινοτομία, είναι να αξιοποιήσουμε την «πράσινη» ασφάλεια Short Drive και να εγκαταστήσουμε στο όχημά μας την ειδική τηλεματική συσκευή OBD, η οποία θα καταγράφει καθημερινά τα χιλιόμετρα που διανύουμε. Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μοναδική καινοτομία του «πράσινου προγράμματος» Short Drive, διότι η Anytime μέσω διεθνών πρότυπων υπολόγισε τους εκπεμπόμενους ρύπους των αυτοκίνητων που είναι ασφαλισμένα με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, θέλοντας να τους αντισταθμίσει, πραγματοποιώντας ωφέλιμα περιβαλλοντικά έργα, τα οποία έχουν θετικό αντίκτυπο στον πλανήτη.

Με αυτόν τον τρόπο, οι μετακινήσεις των οχημάτων που διαθέτουν το «πράσινο» πρόγραμμα ασφάλισης Short Drive, θεωρούνται «κλιματικά ουδέτερες» για όλη τη διάρκεια της ασφαλιστικής τους κάλυψης. Στο σημείο αυτό, έχει σημασία να αναφέρουμε πως για τον υπολογισμό των εκπεμπόμενων ρύπων εξετάστηκαν τα κυβικά των οχημάτων, το είδους του καυσίμου που χρησιμοποιούν, καθώς και η συνολική απόσταση που πραγματοποιούν ετησίως.

Είναι σίγουρα σημαντικό, λοιπόν, να θυμόμαστε πως σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη εποχή για το μέλλον του πλανήτη, είναι απαραίτητο ο καθένας από εμάς να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί για την προστασία του. Και μέσω ενός ωφέλιμου, «πράσινου» προγράμματος ασφάλισης αυτοκινήτου, όπως το Short Drive, έχουμε τη δυνατότητα να απολαμβάνουμε πιο βιώσιμες μετακινήσεις, συμμετέχοντας στην παγκόσμια προσπάθεια που γίνεται για ένα καλύτερο και πιο αισιόδοξο μέλλον.


Πηγή