Το ιατρικό ανακοινωθέν για Νταντσένκο

 

Η ζωή του Ουκρανού μπακ κινδύνεψε άμεσα πριν από λίγες ημέρες, ωστόσο πλέον μετράει αντίστροφα για να επιστρέψει στην ενεργό δράση και μάλιστα υποβλήθηκε σε επιτυχή κατάλυση κοιλιακής ταχυκαρδίας.

Ο Όλεγκ Νταντσένκο υπέστη τριπλή καρδιακή ανακοπή σε προπόνηση της Ζόρια, ωστόσο απέφυγε τον κίνδυνο και δρομολογεί την επιστροφή του στην ενεργό δράση. Σήμερα (22/2), εκδόθηκε το ιατρικό ανακοινωθέν του Ουκρανού μπακ, στο οποίο περιγράφεται λεπτομερώς η διαδικασία που ακολουθήθηκε.

Αναλυτικά το ιατρικό ανακοινωθέν σχετικά με τον Όλεγκ Νταντσένκο:

«Ο 28χρόνος Ουκρανός ποδοσφαιριστής Danchenko Oleh, εμφάνισε κατά τη διάρκεια της προπόνησης της Ουκρανικής ομάδας Ζόρια στις 13-2-2023 συγκοπτική εμμένουσα κοιλιακή ταχυκαρδία, η οποία ανατάχθηκε μετά από 1 ώρα σε τοπικό νοσοκομείο της Αττάλειας στην Τουρκία, όπου πραγματοποιούνταν η χειμερινή προετοιμασία της ομάδας του.

Μετά επικοινωνία της Ιατρικής Ομάδας της ΠΑΕ ΑΕΚ (Παντελής Νικολάου και Χάρης Λάλος) με τους Ουκρανούς και Τούρκους συναδέλφους και εκτίμηση των ιατρικών δεδομένων αποφασίσθηκε η μεταφορά του στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών για να προσφερθεί η πλέον εξειδικευμένη αντιμετώπιση. Η μεταφορά επετεύχθη με ασφάλεια το Σάββατο βράδυ μέσω ιδιωτικής πτήσης με επανδρωμένη κινητή μονάδα.

Την Κυριακή πρωί 19-2-2023 μετά τον ενδεδειγμένο εργαστηριακό και απεικονιστικό έλεγχο, υπεβλήθη σε επιτυχή κατάλυση (ablation) κοιλιακής ταχυκαρδίας από τον Δημήτριο Τσιαχρή Διευθυντή του Εργαστηρίου Ηλεκτροφυσιολογίας του Athens Heart Center στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Η επέμβαση αυτή στόχο έχει την επίλυση του αρρυθμιολογικού προβλήματος και την αποκατάσταση της υγείας του. Την Δευτέρα εμφυτεύθηκε μικροσκοπικός καταγραφέας ρυθμού κάτω από το δέρμα του ασθενούς που επιτρέπει την μακρόχρονη (3 έτη) συνεχή παρακολούθηση του καρδιακού ρυθμού. Ο ποδοσφαιριστής εξήλθε την Τρίτη 21-2-2023, θα επιστρέψει στις προπονήσεις την ερχόμενη εβδομάδα και θα εκτιμηθεί η πλήρης επάνοδος στην αθλητική δραστηριότητα μετά πάροδο ενός μήνα και τη διενέργεια επαναληπτικών εξετάσεων και δοκιμασιών».//


Πηγή