Τι να κάνετε εάν ο σκύλος σας φοβάται το αυτοκίνητο

Πως νιώθει ο δικός σας σκύλος για τις βόλτες με αυτοκίνητο; Υπάρχουν σκύλοι που τις λατρεύουν και άλλοι που τις φοβούνται. Ο φόβος του αυτοκινήτου είναι μια πολύ συνηθισμένη φοβία στους σκύλους.

Τι να κάνετε:

Δοκιμάστε και κρατήστε το σκυλί σας στραμμένο προς τα εμπρός. Το να βλέπεις προς τα εμπρός έχει λιγότερα οπτικά ερεθίσματα για να προκληθεί ζαλάδα από το να κοιτάς έξω από ένα πλευρικό παράθυρο.

Αφήστε τον αέρα να ρέει. Κατεβάζοντας λίγο το παράθυρο μπορεί να ρέει καθαρός αέρας, κάτι θα βοηθήσει στη ναυτία.

Περιορίστε την πρόσληψη τροφής για δύο ώρες πριν από το ταξίδι. Έχοντας λιγότερο γεμάτο στομάχι, είναι λιγότερο πιθανό να κάνουν εμετό.

Απόσπαση. Εάν έχετε έναν επιβάτη που μπορεί να αποσπάσει την προσοχή του σκύλου σας (πχ με ένα αγαπημένο παιχνίδι), αυτό μπορεί να βοηθήσει ειδικά σε σύντομα ταξίδια.

Φαρμακευτική αγωγή. Ο κτηνίατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει φάρμακα κατά της ναυτίας που μπορεί να είναι κατάλληλα βραχυπρόθεσμα ή για χρήση σε μεγαλύτερες βόλτες με αυτοκίνητο.

Εάν απλώς φοβάται το αυτοκίνητο…

Χτίστε την ανοχή του σκύλου σας στο αυτοκίνητο, ξεκινήστε απλώς τροφοδοτώντας / παίζοντας μέσα και γύρω από το αυτοκίνητο με τον κινητήρα εκτός λειτουργίας, μετα να περνάτε χρόνο στο αυτοκίνητο με τον κινητήρα σε λειτουργία αλλά όχι σε κίνηση, και στη συνέχεια μικρές διαδρομές.

Ενισχύστε την καλή συμπεριφορά με επαίνους και μικρές λιχουδιές, όχι όμως πάρα πολλές λιχουδιές, καθώς είναι σημαντικό να μην υπερφορτώνουν το στομάχι τους! Μην ταξιδεύετε πουθενά με αρνητικούς συσχετισμούς για το σκυλί κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Επιλέξτε κάπου κοντά που απολαμβάνει πραγματικά το σκυλί σας, όπως ένα πάρκο ή μια συγκεκριμένη βόλτα.

Η είσοδος στο αυτοκίνητο πρέπει να ισούται με ανταμοιβή! Φέρτε κάποιον στο αυτοκίνητο για να αποσπάσει την προσοχή και να επαινέσει το σκυλί σας ενώ οδηγείτε. Μην δοκιμάζετε και πηγαίνετε πολύ γρήγορα, εάν ο σκύλος σας αρχίσει να φαίνεται ανήσυχος ή κάνει εμετό.

Ποτέ μην μαλώνετε το σκυλί σας αν κάνει εμετό στο αμάξι, καθώς αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μόνο να αυξήσει το άγχος του.


Πηγή