Τι δείχνει για τη ψυχολογία σου η ώρα που ξυπνάς μέσα στη νύχτα

Συμφωνά με το Ίδρυμα Ύπνου στην Αμερική, το 10%-30% των ενηλίκων αντιμετωπίζουν θέματα χρόνιας αϋπνίας ή προβλήματα με τον ύπνο τους γενικά.

Γιατί δεν μπορούμε να κοιμηθούμε ή γιατί ξυπνάμε τη νύχτα και δεν μπορούμε να κοιμηθούμε;

Η παραδοσιακή κινεζική ιατρική λέει ότι η απάντηση σε αυτό εξαρτάται από συγκεκριμένες ώρες που ένα άτομο ξυπνά συνεχώς κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Με βάση αυτή την λογική, τα διάφορα όργανα του σώματός σας διεγείρουν συγκεκριμένα συναισθήματα και πνευματικές καταστάσεις. Ο ύπνος εκτιμάται ιδιαίτερα και είναι μια κρίσιμη πτυχή της φυσιολογικής μας ευεξίας στην κινεζική ιατρική.

Μια θεωρία που χρησιμοποιείται από τους γιατρούς για να εξηγήσει τον κύκλο του ύπνου μας είναι το shen, το οποίο περιγράφει τη σκέψη, την κατάσταση της συνείδησης και τις νοητικές λειτουργίες.

Εάν ξυπνάτε τακτικά περίπου την ίδια ώρα κάθε βράδυ, μην αγνοείτε τα σήματα του σώματός σας. Ανάλογα με το πότε ξυπνάτε από τον ύπνο, τα όργανα του σώματός σας προσπαθούν να επικοινωνήσουν μαζί σας.

Πρόβλημα με τον ύπνο μεταξύ 9 μ.μ. και 10 μ.μ.:

Έχετε άγχος. Το άγχος φαίνεται ότι είναι πρακτικά ένας οικιακός όρος σε αυτό το σημείο. Συνεχώς σκεφτόμαστε δέκα πράγματα ταυτόχρονα και αναμένεται να τα εκτελέσουμε τέλεια. Ναι!

Όταν ξαπλώνετε το κεφάλι σας κάτω για να ξεκουραστείτε, σκέψεις μπορεί να γεμίζουν το μυαλό σας που σας εμποδίζουν να ξεκουραστείτε πλήρως. Προβλήματα εργασίας, να ξυπνήσετε τα παιδιά για το σχολείο το πρωί η λίστα συνεχίζεται και συνεχίζεται…

Συνιστάται να το καταπολεμήσετε κάνοντας νυχτερινό διαλογισμό. Ο διαλογισμός επιτρέπει στο σώμα σας να εισέλθει σε μια κατάσταση γαλήνης, βοηθώντας σας να απαλλαγείτε από μια αγχωτική μέρα.

Μπορείτε να ξεκινήσετε ακούγοντας μισή ώρα χαλαρωτικής μουσικής πριν τον ύπνο. Αυτό βοηθά στην επιβράδυνση της δραστηριότητας του εγκεφάλου σας για να προετοιμαστείτε για μια μακρά νύχτα ξεκούρασης.

Επιπλέον, πάρτε αργές, βαθιές αναπνοές για να επιβραδύνετε τον καρδιακό σας ρυθμό.

Ξύπνημα μεταξύ 11 μ.μ. και 1 π.μ.:

Βιώνετε συναισθηματική απογοήτευση. Η παραδοσιακή κινεζική ιατρική αποδίδει αυτή τη χρονική περίοδο στη χοληδόχο κύστη, η οποία είναι μέρος αυτού που ελέγχει τα συναισθήματά μας. Το Chinese Medicine Living δηλώνει ότι η χοληδόχος κύστη είναι υπεύθυνη για το πάθος μας για ζωή, τη δράση και τη διεκδίκηση.

Όταν η χοληδόχος κύστη είναι ισορροπημένη, νιώθουμε χαρούμενοι και ικανοποιημένοι. Αλλά αν αντιμετωπίζετε έλλειψη πάθους, προβλήματα στη λήψη αποφάσεων ή δειλία, η χοληδόχος κύστη σας δε συγχρονίζεται.

Πετάγεστε από τον ύπνο μεταξύ 1 π.μ. και 3 π.μ.:

Ειστε θυμωμενοι! Ξέχασε ο σύντροφός σας να πλύνει τα πιάτα για εκατοστή φορά; Αυτή η ενοχλητική γυναίκα από τη δουλειά πήρε προαγωγή πριν από εσάς; Σας φώναξε κάποιος ενώ οδηγούσατε στη δουλειά σήμερα το πρωί;

Ο θυμός συνδέεται με το συκώτι. Όταν έχουμε συναισθήματα αγανάκτησης που δεν εκφράζονται, συσσωρεύονται με την πάροδο του χρόνου στο συκώτι. Έτσι, όταν προσπαθείτε να κοιμηθείτε όλη τη νύχτα, το σώμα σας, σας θυμίζει αυτή την ενοχλητική αίσθηση νύχτα με τη νύχτα.

Ξύπνημα μεταξύ 3 π.μ. και 5 π.μ.:

Μια εσωτερική δύναμη ή ένστικτο προσπαθεί να σας πει κάτι. Αυτή είναι η περίοδος που οι πνεύμονες είναι πιο ενεργοί. Στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, οι πνεύμονες είναι υπεύθυνοι για τη μεταφορά ενέργειας σε ολόκληρο το σώμα, καθώς και για την παροχή ανοσοποιητικής προστασίας. Είναι επίσης γνωστό ότι σηματοδοτούν καταστάσεις κατάθλιψης και θλίψης.

Εάν περνάτε μια δύσκολη στιγμή στη ζωή σας και δεν φαίνεται να ξεπερνάτε την επιρροή που έχει πάνω σας, ίσως κάνετε καλά να διερευνήσετε την πιθανότητα να σας μιλήσει μια ανώτερη δύναμη, το ένστικτό σας. Όταν ξυπνάτε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αφιερώστε λίγο χρόνο για να χαλαρώσετε, να αναπνεύσετε και να προσευχηθείτε μέσα από τη θλιβερή στιγμή.

Ξύπνημα μεταξύ 5 π.μ. και 7 π.μ.:

Έχετε συναισθηματικό μπλοκ. Όταν ξυπνάτε τη νύχτα αυτή την ώρα, το έντερο σας είναι υπερδραστήριο. Ως μέλος ενός ατελούς κόσμου, θα πληγωθείς μερικές φορές. Οι ενοχλητικές εμπειρίες μπορούν να οδηγήσουν στο να κλείνεσαι και να βασίζεσαι στον εαυτό σου, αντί να διακινδυνεύεις να πληγωθείς ξανά. Αν δυσκολεύεστε να ανοιχτείτε με άλλους ανθρώπους ή δεν μπορείτε να αφήσετε τα πράγματα να πάνε, μπορεί να έχετε ανισορροπία στο παχύ έντερο.

Ο βασικός σκοπός του εντέρου είναι να δέχεται απόβλητα και να απορρίπτει όσα δεν χρειαζόμαστε στο σώμα μας. Η φυσική λειτουργία αυτού του οργάνου είναι στενά συνδεδεμένη με αυτή της πνευματικής πτυχής. Ο συναισθηματικός σκοπός του εντέρου είναι να «αφήσει εκείνα τα πράγματα που δεν μας εξυπηρετούν».


Πηγή