Τι μπορούμε να κάνουμε όταν αισθανόμαστε μοναξιά

Σύμφωνα με πολλές μελέτες, η μοναξιά είναι βασικός παράγοντας κινδύνου για την επιδείνωση της υγείας.  Η παρατεταμένη μοναξιά μπορεί να θέσει κάποιον σε κίνδυνο για την εμφάνιση χρόνιων παθήσεων, να επιδεινώσει διάφορες συνθήκες υγείας και τελικά να μας θέσει σε αυξημένο κίνδυνο πρόωρης θνησιμότητας.

Τι μπορείτε να κάνετε για να την αντιμετωπίσετε:

Επαναπροσδιορίστε την

Το αίσθημα της μοναξιάς μπορεί να προκύψει όταν αισθάνεστε απομονωμένοι και οι ανάγκες σας για κοινωνική αλληλεπίδραση και ανθρώπινη σύνδεση δεν ικανοποιούνται.

Ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες αλληλεπίδρασης, οπότε αυτό δεν συμβαίνει στο ίδιο σημείο για όλους. Με αυτόν τον τρόπο όμως, μπορείτε και να διαπιστώσετε πότε περίπου μπορεί να αισθανθείτε έτσι.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να μην βλέπουμε την μοναξιά ως απαραιτήτως κάτι δυσάρεστο, αφού μας χαρίζει την ευκαιρία για αναστοχασμό.

Αφήστε τους ήχους να κατακλύσουν το σπίτι

Όταν αισθάνεστε τον τεράστιο κενό χώρο της μοναξιάς που αρχίζει να πιέζει από όλες τις πλευρές, η δύναμη του ήχου μπορεί να τον ωθήσει πίσω.

Ο ήχος βοηθά να γεμίσει το χώρο στο περιβάλλον και τις σκέψεις σας .Η μουσική μπορεί να ενισχύσει τη διάθεσή σας και να σας παρακινήσει, ενώ τα ηχητικά βιβλία μπορεί να προσφέρουν απόσπαση της προσοχής και μια προσωρινή απόδραση.

Μια αγαπημένη τηλεοπτική εκπομπή ή ταινία μπορεί να σπάσει τη σιωπή με έναν άνετο τρόπο, ακόμα κι αν δεν κάθεστε και δεν την παρακολουθείτε καθόλου.

Αλλάξτε περιβάλλον

Μια αλλαγή περιβάλλοντος μπορεί να σας αποσπάσει την προσοχή και να σας βοηθήσει να μειώσετε το αίσθημα της μοναξιάς.

Ο χρόνος στη φύση μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση της συναισθηματικής δυσφορίας και στην ενίσχυση της συνολικής ευεξίας σας, ακόμα και αν πρόκειται για μια απλή βόλτα στο πάρκο.

govastileto.gr


Πηγή