Θύρες Οργανωμένων: Η απόφαση Αυγενάκη δεν επηρεάζει το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Η υπουργική απόφαση για τις Θύρες Οργανωμένων σύμφωνα με νεότερες διευκρινίσεις δεν θα έχει ισχύ για τα ματς του Σαββατοκύριακου.

Το άρθρο 2 στην απόφαση Αυγενάκη δίνει περιθώριο πέντε ημερών στις ομάδες ώστε να αποσαφηνίσουν το ποιές Θύρες ορίζονται ως Θύρες οργανωμένων και έχουν τέτοια χαρακτηριστικά. Όπερ σημαίνει πως δεν δύναται να έχει τόσο άμεση εφαρμογή και δεν θα επηρεάσει το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός σε σχέση με τους Οργανωμένους.

Θυμίζουμε η απόφαση σχετικά με τις Θύρες των οργανωμένων αναφέρει πως πλέον σε αυτές θα μπαίνουν μόνο με εισιτήρια διαρκείας. Σε τέτοιες περιπτώσεις πάντως μία υπουργική απόφαση μπορεί να εφαρμοστεί και δέκα μέρες μετά τη δημοσίευσή της.

Το άρθρο 2 στο ΦΕΚ αναφέρει σχετικά:

Άρθρο 2

Διαδικασία εφαρμογής – Κυρώσεις

Οι ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες (Π.Α.Ε.), οι καλαθοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες (Κ.Α.Ε.) και τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία, που μετέχουν στις διοργανώσεις του άρθρου 1, καθώς και οι οικείες διοργανώτριες αρχές οφείλουν εντός πέντε (5) ημερών από την υποβολή σχετικού ερωτήματος εκ μέρους της αρμόδιας
αστυνομικής αρχής να απαντήσουν εγγράφως και να προσδιορίσουν επακριβώς τα τμήματα των κερκίδων (Θύρες, διαζώματα κ.λπ.), στα οποία έχουν διαθέσει τα
χαμηλότερης τιμής προαγορασμένα για ολόκληρη την αγωνιστική περίοδο εισιτήρια («διαρκείας»). Σε περιπτώσεις ρητής άρνησης ή παράλειψης απάντησης εκ μέρους των υπόχρεων, μέσα στην ταχθείσα προς τούτο προθεσμία, στα υποβληθέντα ερωτήματα του πρώτου εδαφίου, καθώς και σε περίπτωση μη παροχής των αιτηθέντων στοιχείων ή πληροφοριών εφαρμόζονται οι παρ. 4, 6 και 7 του άρθρου 1 του ν. 4326/2015 (Α’ 49).

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Μαρούσι, 5 Απριλίου 2022

Ο Υφυπουργός, ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ

Επίσης η σχετική ενημέρωση από το Υφυπουργείο Αθλητισμού αναφέρει:

Με Απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη (ΦΕΚ Β’ 1842, 14/04/2022), εξειδικεύεται και εφαρμόζεται το άρθρο 7, παρ. 2 του ν. 4908/2022 (ΦΕΚ Α’ 52, 11/03/2022) περί «διοικητικών μέτρων κατά της βίας»:

Έως την 31-07-2022 στις αθλητικές εγκαταστάσεις που διεξάγονται αγώνες των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων Super League 1, Super League 2, Γ’ Εθνικής, αλλά και σε αυτούς της Basket League «απαγορεύεται η διάθεση εισιτηρίων στα τμήματα των κερκίδων (Θύρες, διαζώματα κλπ) στα οποία η γηπεδούχος ομάδα έχει διαθέσει τα χαμηλότερης τιμής προαγορασμένα για ολόκληρη την αγωνιστική περίοδο εισιτήρια (διαρκείας). Σε αυτούς τους αγώνες και στα συγκεκριμένα τμήματα των κερκίδων των αθλητικών εγκαταστάσεων επιτρέπεται η παρουσία μόνο κατόχων προαγορασμένων για ολόκληρη την αγωνιστική περίοδο εισιτηρίων (διαρκείας)».

Η Υπουργική Απόφαση, με σκοπό πρόληψης και αποτροπής φαινομένων βίας στον αθλητισμό εντός των αγωνιστικών χώρων, υλοποιεί τη συγκεκριμένη δέσμευση της Κυβέρνησης, η οποία είχε ανακοινωθεί προ εβδομάδων στο πλαίσιο των πρόσθετων νομοθετικών πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας. Οι υπόχρεες ομάδες έχουν προθεσμία πέντε ημερών, από την υποβολή σχετικού ερωτήματος εκ μέρους της αρμόδιας αστυνομικής αρχής, ώστε να απαντήσουν εγγράφως και να προσδιορίσουν επακριβώς τα τμήματα των κερκίδων (Θύρες, διαζώματα), στα οποία έχουν διαθέσει τα χαμηλότερης τιμής προαγορασμένα για ολόκληρη την αγωνιστική περίοδο εισιτήρια (διαρκείας).


Πηγή