Θρίλερ με την υπόθεση Γεωργούλη – Νέες μετωπικές συγκρούσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες στις 8 Μαΐου θα οριστεί ο εισηγητής στην Επιτροπή των νομικών του Ευρωκοινοβουλίου και στις 30 Μαΐου θα συνεδριάσει η Επιτροπή για την άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη.

H Ελένη Χρονοπούλου υποστηρίζει ότι κατέφυγε στις Βελγικές Αρχές τον Μάϊο του 2020 και έκανε καταγγελία σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη για βιασμό και άσκηση σωματικής βίας.

Τότε όπως τονίζει προσκόμισε ιατροδικαστικές γνωματεύσεις που όπως αποτύπωναν όλα όσα έζησε και όπως επισημαίνει ξεκίνησε για την ίδια ένας πολυετής και οδυνηρός δικαστικός αγώνας.

Ο Αλέξης Γεωργούλης αρνείται τις κατηγορίες από την πρώτη στιγμή, αφήνει αιχμές για τη χρονική συγκυρία που η υπόθεση ήρθε στο φως, λίγο πριν τις εθνικές εκλογές και τονίζει πως την τελευταία τριετία κανείς δεν τον είχε ενοχλήσει και δεν του ζήτησε να καταθέσει.

Στο μικροσκόπιο βρίσκονται άλλες τρεις καταγγελίες σε βάρος του καλλιτέχνη και πολιτικού, με τις δύο από αυτές να αναμένεται σύντομα να απασχολήσουν τις δικαστικές Αρχές του Βελγίου.

Πρώην εργαζόμενη στο πολιτικό γραφείο του Αλέξη Γεωργούλη κατήγγειλε εργασιακό εκφοβισμό από τον 49χρονο ευρωβουλευτή, με στενό συγγενικό της πρόσωπο να αφήνει να εννοηθεί στο Live News πως έχει ήδη δημοσιοποιήσει την καταγγελία της.

«Δεν μπορώ να πω τίποτα εγώ. Είναι ενήλικη κι εφόσον είναι δικό της θέμα, δεν μπορείτε να το μάθετε από τρίτους» αναφέρει στενός συγγενής.

Ένα 24ωρο μετά τη διαγραφή μέλους του ΣΥΡΙΖΑ και το σάλο που προκάλεσαν 3 ακόμα αναρτήσεις στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι αντιπαραθέσεις συνεχίζονται.

Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ανταλλάσσουν βέλη, με το βλέμμα πάντα στραμμένο στις επερχόμενες εκλογές.

Το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει πως ο Νίκος Ανδρουλάκης έμαθε το γεγονός τη Δευτέρα του Πάσχα και κάλεσε τον Δημήτρη Παπαδημούλη να απαντήσει σχετικά με την έρευνα του ΣΥΡΙΖΑ για τον Αλέξη Γεωργούλη καθώς και για το αν υιοθετεί την τοποθέτηση του ανεξάρτητου πλέον ευρωβουλευτή περί πολιτικής δίωξης.

Το όλο θέμα παραμένει ψηλά στην επικαιρότητα, με τις αντιδράσεις να συνεχίζονται και τις εξελίξεις το επόμενο διάστημα να αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Άρση ασυλίας από τις 8 Μαΐου για τον Αλέξη Γεωργούλη

Οι Βέλγοι δικαστές είπαν σε αυτό το στάδιο δεν μπορεί να γίνει κάτι και να δοθεί πρόσβαση στη δικογραφία καθώς είναι σε εξέλιξη η διαδικασία άρσης της ασυλίας του.

Νομικοί κύκλοι αναφέρουν όταν αρθεί η ασυλία του, τότε θα αποκτήσει πρόσβαση σε μέρος της δικογραφίας.

Οι δικηγόροι του Αλέξη είπαν ότι η βελγική νομοθεσία κατοχυρώνει το απόρρητο της έρευνας και δεν επιτρέπει τη δημοσιοποίηση του περιεχομένου μιας προκαταρκτικής έρευνας.

Στις 8 Μαΐου θα οριστεί ο εισηγητής στην Επιτροπή των νομικών του Ευρωκοινοβουλίου και στις 30 Μαΐου θα συνεδριάσει η Επιτροπή για την άρση της ασυλίας.

Υπάρχει όμως και το σενάριο να επισπευσθούν οι διαδικασίες και να γίνει ο ορισμός του εισηγητή Επιτροπή των νομικών του Ευρωκοινοβουλίου μεταξύ 24 – 25 Απριλίου.


Πηγή