Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκαν τα δύο αδέλφια που κατηγορούνται για τον φόνο 52χρονου

Τα δύο αδέλφια από την Αρμενία οδηγούνται στη φυλακή. Κατηγορούνται για τη δολοφονία του 52χρονου ιδιοκτήτη γραφείου τελετών στη Θεσσαλονίκη.

Οι απολογίες του 42χρονου και του 40χρονου δεν έπεισαν την ανακρίτρια και με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Μάλιστα, το μικρότερο από τα δύο αδέλφια ισχυρίστηκε ότι βρέθηκαν σε άμυνα.

«Έβρισε την μητέρα μου και με έφτυσε στο πρόσωπο. Τότε ο 52χρονος σήκωσε τις γροθιές του και στράφηκε προς το μέρος μου. Θόλωσα και του έδωσα δύο χτυπήματα στον ώμο και δύο στο κεφάλι», δήλωσε ο 40χρονος.

Έχασε τη ζωή του λόγω ισχαιμικού επεισοδίου

Σύμφωνα, πάντως, με τον συνήγορό τους, η ιατροδικαστική εξέταση που δεν έχει ακόμη φτάσει στις δικαστικές αρχές αναφέρεται σε ισχαιμία του μυοκαρδίου, ενώ η υπεράσπιση επικαλείται γνωμοδότηση τεχνικού συμβούλου, σύμφωνα με την οποία ο θάνατος επήλθε από παθολογικά αίτια. Δεν υφίσταται αιτιώδης συνάφεια μεταξύ των αναφερόμενων χτυπημάτων και του επελθόντος θανάτου.

«Ευελπιστούμε ότι πολύ σύντομα η ιατροδικαστική υπηρεσία θα ανταποκριθεί και θα δώσει στις δικαστικές αρχές τα στοιχεία που χρειάζονται για να επανεξετάσουν την ιδιαίτερη αυτή υπόθεση», δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης, Παρασκευάς Σπυράτος.

Ο 42χρονος στην απολογία του απέδωσε το περιστατικό… στην κακιά στιγμή.

«Είναι σαν να έπεσε ο ουρανός επάνω μας. Έτσι αισθάνομαι. Έχω ένα παιδί με προβλήματα υγείας και τώρα θα είμαι μακριά του».

Οι λογομαχίες και οι διενέξεις των δύο αδελφών με το θύμα

Δράστες και θύμα είχαν λογομαχήσει αρκετές φορές επειδή τα αδέλφια δεν ήθελαν στη γειτονιά τους το γραφείο τελετών που διατηρούσε ο 52χρονος.

Την τελευταία φορά, έφτασαν στο σημείο να τον ξυλοκοπήσουν μπροστά στα μάτια των έντρομων κατοίκων στη γειτονιά.

«Δίνει μια μπουνιά ο ένας, ο άλλος ήταν από εδώ μεριά τρέχει ο άλλος και αρχίσαν και οι δυο, μπαμ μπουμ μπαμ στο κεφάλι. Πρέπει να τον χτύπησαν εκεί στο μάρμαρο το κεφάλι του», δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας.

«Μακάρι, μακάρι να κάτσουν μέσα όσο περισσότερο γίνεται. Μπορούν για όλη τους την ζωή;», ανέφερε ο γιος του θύματος, Γιώργος Μιχαηλίδης.

Στο σημείο της δολοφονίας κάτοικοι της περιοχής έχουν αφήσει μπουκέτα με λουλούδια. Τα δύο αδέλφια αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο.


Πηγή