Θεσσαλονίκη: Λέκτορας του ΑΠΘ δηλητηρίασε σιγά-σιγά την γυναίκα του με αρσενικό για να φύγει με την ερωμένη του

Ο 50χρονος δικάζεται, σε δεύτερο βαθμό, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης, αντιμετωπίζοντας το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως κατά συρροή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας, συμπλήρωσε πως και οι δύο γυναίκες δέχτηκαν τοξικές δόσεις αρσενικού κι αυτό δεν ήταν τυχαίο αλλά οφείλεται σε δόλια ενέργεια, καθώς ο  κατηγορούμενος πήγε στην κουζίνα του σπιτιού και τοποθέτησε τριοξείδιο αρμένικου σε φιάλη με το νερό που βρισκόταν στο ψυγείο και έπινε μόνο η γιαγιά της συζύγου του.

Ο ίδιος ο 50χρονος δηλώνει αθώος και αρνείται πως σκότωσε τη σύζυγο του και της γιαγιάς της ενώ κάνει λόγο για ατύχημα.

Η διπλή ανθρωποκτονία τελέστηκε το 2013 ενώ ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε δις ισόβια, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, τον Μάρτιο του 2018.

Όπως αναγράφεται στο σκεπτικό της πρωτοβάθμιας απόφασης, ο λέκτορας είχε συνάψει εξωσυζυγική σχέση με μια 20χρονη φοιτήτρια με καταγωγή από τη Γεωργία. Δεν επιθυμούσε όμως να χωρίσει επίσημα με τη σύζυγό του, η οποία του είχε ζητήσει διαζύγιο λόγω των έντονων διαπληκτισμών, για να μην χάσει την επιμέλεια της ανήλικης κόρης τους και ενδεχομένως να αντιμετωπίσει προβλήματα με τη πανεπιστημιακή του εξέλιξη.


Πηγή