Θεσσαλονίκη: Γαμπρός εν εξάλλω κλείδωσε την πεθερά του στο υπόγειο

Κλεισμένη μέσα σε αυτό το υπόγειο γκαράζ να φωνάζει για βοήθεια, αλλά για ώρα να μην την ακούει κανείς. Υπεύθυνος γι΄ αυτό, ο γαμπρός της που την κλείδωσε και πήρε τα κλειδιά μαζί του.

Ο 36χρονος καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Θεσσαλονίκης σε ποινή φυλάκισης 9 μηνών με αναστολή. Με τις περιγραφές της άτυχης γυναίκας και τους ισχυρισμούς του γαμπρού της, να συντηρούν το θέμα στην επικαιρότητα.

«Με το κλειδί μου μπήκα στο υπόγειο. Μετά από λίγο αυτός κλώτσησε την πόρτα και φώναζε. Πήρε το κλειδί, κλείδωσε και φώναζε «θα ψοφήσεις εδώ μέσα, τώρα θα δεις τι θα πάθεις». Μετά άκουσα την εξωτερική πόρτα του σπιτιού που την έκλεισε με δύναμη από τα νεύρα του», είπε η πεθερά του.

Η 55χρονη βρίσκεται μόνη και κλειδωμένη πίσω από αυτή την πόρτα. Πολύ γρήγορα την κυριεύει πανικός. Ο γαμπρός της έχει ανέβει στο πάνω διαμέρισμα και έχει τα κλειδιά μαζί του.

«Ο σύζυγος μου ήταν επάνω στο διαμέρισμα. Χτυπούσα για 20 λεπτά την πόρτα του υπογείου, μέχρι που με αναζήτησε ο σύζυγος μου, με βρήκε και μου άνοιξε με άλλο κλειδί. Δεν είχα μαζί μου κινητό. Φοβήθηκα πάρα πολύ», πρόσθεσε.

«Ο πελάτης μου λέει πως υπήρχε έξοδος διαφυγής. Ο πελάτης δεν ήξερε πως υπήρχε κάποιος στο υπόγειο», είπε ο Αναστάσιος Τσόης, δικηγόρος του κατηγορούμενου.

Την 55χρονη απεγκλώβισε ο σύζυγός της. Επειδή όπως ανέφερε ανησύχησε όταν τα λεπτά άρχισαν να περνούν χωρίς εκείνη να έχει επιστρέψει στο σπίτι.

«Άργησε να επιστρέψει η σύζυγός μου. Άνοιξα την πόρτα και άκουσα να χτυπάει την ξύλινη πόρτα του υπογείου. Πήγα κάτω να την βρω και έλεγε μου πήρε τα κλειδιά. Η γυναίκα μου ήταν άσπρη, νομίζαμε θα μας μείνει στα χέρια όταν πήγαμε στο αστυνομικό τμήμα», είπε ο σύζυγος της γυναίκας.

«Εφηύραν αυτή τη διαδικασία, πως δήθεν έκλεισε την πεθερά του στο υπόγειο προκειμένου να δημιουργήσουν μία αφορμή για να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα», πρόσθεσε ο δικηγόρος του κατηγορούμενου.

Όλα έγιναν την περασμένη Παρασκευή με την πεθερά να κάνει μήνυση στον γαμπρό της και την υπόθεση να περνά στα χέρια της δικαιοσύνης.

«Από την ώρα που η κόρη μου έπιασε δουλειά ο γαμπρός μου είχε σοβαρό πρόβλημα και θεωρούσε ότι η γυναίκα μου την επηρεάζει. Ο γαμπρός μου έμενε στο υπόγειο μόνος του. Φοβόταν να μείνει η κόρη μου με το παιδί μαζί του γιατί κάνει φασαρία», είπε ο σύζυγος της γυναίκας.

Η συμβίωση του γαμπρού με τα πεθερικά φαίνεται πως ήταν γεμάτη εντάσεις το τελευταίο διάστημα. Με συχνούς καυγάδες και καθημερινές προστριβές.

«Ήταν σε κατάσταση πανικού. Δε μπορούσε να συνέλθει όλο το βράδυ, έχει προβλήματα υγείας και παθαίνει κρίση πανικού. Ο καρδιολόγος της είπε να πάρει ηρεμιστικό», πρόσθεσε.

Στον 36χρονο που εκπροσωπήθηκε στο δικαστήριο από τους δικηγόρος του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 9 μηνών με αναστολή.

«Εκείνος έφυγε. Αφού πέρασε το Αυτόφωρο ήρθε κάποια στιγμή στο σπίτι. Εκεί στο υπόγειο, έχω τη δεύτερη κουζίνα μου, είναι ένας δεύτερος χώρος του σπιτιού», είπε η πεθερά.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για παράνομη κατακράτηση και απειλή, με την 55χρονη πεθερά του, να προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ που υπέστη.

«Η κοπέλα πήγε στο τμήμα και αυτό οδήγησε στο τωρινό επεισόδιο»

Η καταγγέλλουσα μίλησε αποκλειστικά στο LIVE NEWS.

«Κατέβηκα στο υπόγειο του σπιτιού μου και έζησα όλη αυτήν την εμπειρία. Τελευταία είναι τεταμένη η ατμόσφαιρα στο σπίτι και πιστεύει πως επηρεάζω την κόρη μου».

Η Λένα Μουτσοκάπα, δικηγόρος της πεθεράς, είπε με τη σειρά της:

«Η αντίδικη πλευρά έκανε δηλώσεις και παρουσίασε όπως ήθελε τα πράγματα. Πρόκειται για ένα νέο ζευγάρι με ένα παιδί 5 ετών. Η οικογένεια της κοπέλας τους έχει παραχωρήσει ένα διαμέρισμα. Η κοπέλα ήταν εξαρτημένη οικονομικά από τον κύριο και όταν έπιασε δουλειά ξεκίνησαν τα προβλήματα. Τα Χριστούγεννα φτάσαμε να συζητάμε για διαζύγιο αλλά αποφάσισαν να δώσουν μία ευκαιρία. Το Πάσχα έγινε ένα περιστατικό και η κοπέλα πήγε στο τμήμα και αυτό οδήγησε στο τωρινό επεισόδιο».


Πηγή