Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Για το λόγο αυτό η ΕΛ.ΑΣ προσπαθεί συστηματικά να επικοινωνήσει με τους μαθητές ακόμη κι από τις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού, ώστε να τους ενημερώσει για τους κινδύνους του διαδικτύου, από όπου ξεκινάει το πρόβλημα».
Παράλληλα, επισήμανε πως κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς που τελειώνει έγιναν περισσότερες από 220 ενημερωτικές εκδηλώσεις τις οποίες παρακολούθησαν χιλιάδες μαθητές.
Συμπλήρωσε δε, πως λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 11188 στην οποία μπορούν να απευθύνονται όσοι το επιθυμούν για να πάρουν πληροφορίες, να κάνουν καταγγελίες ή να ζητήσουν στήριξη για θέματα που αφορούν το διαδίκτυο.
Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «για να είμαστε ειλικρινείς, οι παραβατικές συμπεριφορές των παιδιών σχετίζονται σε μεγάλο βαθμό με τις οικογένειες», προειδοποιώντας ότι δεν είναι και ότι καλύτερο να «παρκάρουμε» τα παιδιά δίνοντας τους ένα κινητό ή ένα τάμπλετ για να μείνουν ήσυχα.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, είπε επίσης ότι σε αυτό που ονομάζουμε χαμηλή παραβατικότητα και εγκληματικότητα, καταγράφεται μείωση περίπου 30% σε σχέση με το χρονικό διάστημα πριν την πανδημία.
Για την τουρκική προκλητικότητα
Ακόμη, σχολίασε και τις τελευταίες δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας πως «δεν συνάδουν ούτε με τους κανόνες της καλής γειτονίας, ούτε με αυτούς του Διεθνούς Δικαίου».
Πρόσθεσε πως τους τελευταίους μήνες συνεχίζονται οι μεταναστευτικές πιέσεις στον Έβρο και διαβεβαίωσε ότι η ΕΛ.ΑΣ και ο στρατός της χώρας δεν θα επιτρέψουν σε κανένα να εισέλθει παράνομα στη χώρα.
cnn.gr