Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. από τη Μητρόπολη μέχρι το Τατόι

Ένα δίχτυ ασφαλείας που θα ξεκινάει από τη Μητρόπολη Αθηνών και θα φτάνει μέχρι το Τατόι απλώνει η Ελληνική Αστυνομία εφαρμόζοντας επιχειρησιακό σχέδιο για την τελετή της νεκρώσιμης ακολουθίας αλλά και τον ενταφιασμό του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Από την Κυριακή το μεσημέρι που θα ξεκινήσουν να φτάνουν οι πρώτοι βασιλείς, αλλά και εκπρόσωποι των βασιλικών οικογενειών η Ελληνική Αστυνομία θα ξεκινήσει τα μέτρα ασφαλείας, τα οποία θα κορυφωθούν τη Δευτέρα το απόγευμα μετά και την τελετή στο Τατόι. Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί έκαναν δύο αυτοψίες και έλεγχο τρωτότητας η μία στην μητρόπολη Αθηνών και η δεύτερη στα βασιλικά κτήματα στο Τατόι. Ο χώρος τόσο στην Μητρόπολη όσο και στο Τατόι θα ελέγχεται από αστυνομικούς drawing, ενώ συνοδευτικά της διεύθυνσης επισήμων θα βρίσκονται ως σκιά των επισήμων Προσκεκλημένων για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Τα μέτρα της αστυνομίας θα οριστικοποιηθούν σήμερα το βράδυ καθώς εκκρεμεί η αυτοψία που θα γίνει σήμερα στο Τατόι με στόχο πως μπορεί να οριοθετηθεί ο χώρος γύρω από τα μνήματα, καθώς το κονβόι των υψηλών προσκεκλημένων θα φτάσει μέχρι εκεί. Τα μέτρα της αστυνομίας θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται στις έξι το πρωί της Δευτέρας, όταν θα έχει αρχίσει το λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου. Θα δημιουργηθεί μάλιστα ένας νοητός διάδρομος με κορδέλες που θα ορίζει τη διαδρομή όσων θέλουν να πάρουν μέρος στο λαϊκό προσκύνημα ενώ στις 10:30 οι πόρτες από το Παρεκκλήσι θα κλείσουν οι πολίτες θα απομακρυνθούν από τον περίβολο της μητρόπολης και θα επιτρέπεται μόνο να βρίσκονται στα πεζοδρόμια της μητροπόλεως.


cnn.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ