Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Πόσος κόσμος θα πάει στο ΟΑΚΑ; Οι συσκέψεις και οι «φόβοι»

Όλες οι λεπτομέρειες και οι κρίσιμες συναντήσεις που θα καθορίσουν τον αριθμό των θεατών στον τελικό του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ.

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση στα μεσοβδόμαδα παιχνίδια και πλέον προετοιμάζονται για το μεγάλο ραντεβού της 21ης Μαΐου στο ΟΑΚΑ.

Από τη στιγμή που πλέον η πληρότητα στα γήπεδα βρίσκεται στο 100%, ένα ερώτημα που πλανάται είναι πόσοι θα είναι αυτοί που θα βρεθούν στις εξέδρες έπειτα από δύο χρόνια.

Να σημειωθεί πως η τελευταία φορά που ο τελικός της διοργάνωσης διεξήχθη με κόσμο ήταν το 2018, καθώς την επόμενη χρονιά δεν επιτράπηκε παρουσία κόσμου έπειτα από διαβουλεύσεις με την ΕΠΟ, την αστυνομία και τις δύο ομάδες (ΑΕΚ-ΠΑΟΚ).

Παιχνίδι-γιορτή ο στόχος της ΕΠΟ

Αυτό που γίνεται σαφές και αντιληπτό είναι πως πρόθεση της ΕΠΟ είναι ο τελικός να γίνει με όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο και από τις 2 ομάδες.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ακόμη και 50.000 φίλαθλοι, δηλαδή περίπου από 25.000 «πράσινοι» και «ασπρόμαυροι».

Φυσικά πολλά θα ξεκαθαριστούν στη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας, καθώς θα υπάρξει μπαράζ συσκέψεων των παραγόντων με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και την αστυνομία.

Μάλιστα, ένα θέμα που έχει δημιουργηθεί αφορά στην τροποποίηση που υπήρξε από πλευράς υφυπουργείου Αθλητισμού για τη διάθεση μεμονωμένων εισιτηρίων στις θύρες των οργανωμένων οπαδών και για το κύπελλο, κάτι που τυπικά σημαίνει ότι περιλαμβάνεται και ο τελικός του κυπέλλου.

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Το μεγάλο στοίχημα

Σε φυσιολογικές συνθήκες η συγκεκριμένη παράμετρος δεν θα έπρεπε να μπαίνει καν στη συζήτηση, ωστόσο με τα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο και όχι μόνο διάστημα, δεν θα μπορούσε να παραληφθεί.

Ο συγκεκριμένος τελικός λοιπόν αποτελεί μετά από καιρό το πρώτο «μεγάλο» παιχνίδι, όπου θα χρειαστεί να συνυπάρξουν οπαδοί και των δύο ομάδων.

Η προ ημερών παρουσία οπαδών του Άρη στο «Καραϊσκάκης» ήταν ένα βήμα επιστροφής στην… κανονικότητα, ωστόσο το ουσιαστικό crash test για το αν μπορεί το συγκεκριμένο να αποτελεί τον κανόνα και όχι την εξαίρεση, είναι ο μεγάλος τελικός.


Πηγή