Τέμπη: Το χρονικό μίας προαναγγελθείσας τραγωδίας

Στις 27 Απριλίου του 2022: Παραιτείται ο Υπεύθυνος Ασφαλείας της ΕΡΓΟΣΕ καταγγέλλοντας σοβαρές ελλείψεις ασφαλείας στη λειτουργία των σιδηροδρόμων.

7 Φεβρουαρίου 2023: Γίνεται καταγγελία από συνδικαλιστές για σοβαρές ελλείψεις ασφαλείας με αφορμή ατυχήματα που έχουν συμβεί στο δίκτυο.

15 Φεβρουαρίου 2023: Η Κομισιόν εγκαλεί την Ελλάδα καθώς δεν εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της ενόψει του ενιαίου ευρωπαϊκού σιδηροδρομικού δικτύου και ανέθεσε στην ιδιωτική πρωτοβουλία την ασφάλεια του.

20 Φεβρουαρίου 2023: Ο, πρώην πλέον, Υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής εξανίσταται στη Βουλή γιατί η αντιπολίτευση τον εγκαλεί για την χαμηλή ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου.

«Είναι ντροπή -και ντρέπομαι- που θέτετε θέματα ασφαλείας και θα ήθελα να ανακαλέσετε αμέσως. Είναι ντροπή όταν σας εξήγησα -και το ξαναλέω- ότι το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν οι ΥΔΥ, διασφαλίζουμε την ασφάλεια».

28 Φεβρουαρίου 2023: Ο πρόεδρος των μηχανοδηγών του ΟΣΕ Κώστας Γενηδούνιας με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απαριθμεί τα προβλήματα και τις ελλείψεις ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο Κέντρο Τηλεδιοίκησης – Σηματοδότησης στην Θεσσαλονίκη.

Το ίδιο βράδυ στα Τέμπη, σημειώνεται το πιο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην ελληνική ιστορία.


Πηγή