Τέμπη: Τα δύο μοιραία λάθη του σταθμάρχη

Ο πρώην διευθυντής ασφάλειας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανέφερε πως τα τραγικά λάθη του 59χρονου σταθμάρχη της Λάρισας ήταν δύο: το ένα, ότι ξέχασε να γυρίσει το κλειδί, ενώ το δεύτερο λάθος του ήταν ότι πίστευε ότι όντως είχε γυρίσει το κλειδί.

Νωρίτερα στο MEGA o ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας ανέφερε μία πληροφορία που έλαβε, σύμφωνα με την οποία εκείνη την ώρα έπρεπε να υπάρχει και δεύτερος σταθμάρχης, ο οποίος αποχώρησε από το σταθμαρχείο στις 22:00.

«Σήμερα μου δόθηκε μία πληροφορία που είναι ασφαλής. Στη βάρδια αυτή υπήρχαν δύο σταθμάρχες. Αυτός που μου το είπε είναι απόλυτος. Έπρεπε να είναι εκεί την ώρα που αναχωρούσε η αμαξοστοιχία κι άλλαξαν οι γραμμές. Αυτός έφυγε στις 22:00 για το σπίτι του. Αυτό, πραγματικά, είναι πολύ σοβαρό», είπε ο Αλέξης Κούγιας.

Ο Χρήστος Ρετσινάς υποστήριξε πως η λήξη του ωραρίου του δεύτερου σταθμάρχη ήταν στις 23:00, ενώ τόνισε πως «αυτά θα τα διερευνήσουν οι πραγματογνώμονες και θα τα βρουν όλα, όπως θα βρουν και όλες τις κινήσεις, τι έκανε ο σταθμάρχης εκεί».

Ως προς το σύστημα τηλεδιοίκησης, δήλωσε πως αυτό «βανδαλίστηκε το 2011 από διάφορες συμμορίες μέχρι ολικής κατάρρευσης».


Πηγή