Τέμπη: Τα διεθνή Μέσα για την τραγωδία με τη σύγκρουση των δύο τρένων

Δυο από τα μεγαλύτερα δίκτυα του κόσμου, το CNN και το BBC μεταδίδουν λεπτό προς λεπτό τις δραματικές εξελίξεις στην τραγωδία των Τεμπών μια από τις χειρότερες στην Ευρώπη τα τελευταία 20 χρόνια.

Μετά το πρώτο σοκ αναζητούνται οι ευθύνες.

Δελτίο CNN:

«Τα τοπικά μέσα λένε πως αυτά τα δυο τρένα πήγαιναν στην ίδια γραμμή για πολλά χιλιόμετρα χωρίς καμία ένδειξη ή συστήματα προειδοποίησης να λειτουργούν».

Δελτίο FRANCE 24:

«Τα δυο τρένα βρέθηκαν στις ίδιες ράγες. Η σύγκρουση λοιπόν ήταν αναπόφευκτη. Έτσι προκύπτει σήμερα το πρωί ο προβληματισμός γύρω από τις ευθύνες του σταθμάρχη και τις οδηγίες που έδωσε».

Δελτίο BBC:

«Μετά την ανησυχία για τους επιζώντες και το αρχικό σοκ έρχεται και το ερώτημα: Πώς συνέβη κάτι τέτοιο; Ήταν ένα εμπορικό τρένο που πήγαινε με υψηλές ταχύτητες και συγκρούστηκε με ένα επιβατικό τρένο».

Ανατριχιαστικές περιγραφές

Στα διεθνή ρεπορτάζ κυριαρχούν ανατριχιαστικές περιγραφές και μαρτυρίες από τον τόπο της τραγωδίας.

«Τα τρένα καταστράφηκαν ολοσχερώς. Και το επιβατικό και το εμπορικό τρένο. Το επιβατικό τρένο πήγαινε με 160 χιλιόμετρα την ώρα και ήταν ξεκάθαρο πως θα γινόταν η μετωπική. Ο κόσμος φοβόταν. Φοβόταν πάρα πολύ. Κοιτούσαν τριγύρω. Έψαχναν. Δεν ήξεραν που βρίσκονταν».

Δελτίο SKYNEWS:

«Λυγισμένα και κατεστραμμένα, εκτροχιασμένα βαγόνια. Αυτά είναι τα απομεινάρια ενός τρένου στην Ελλάδα σε ένα από τα φονικότερα δυστυχήματα εδώ και δεκαετίες».

Δελτίο DEUTSCHE WELLE:

«Τα σωστικά συνεργεία εργάζονταν όλη νύχτα, μέσα στον πυκνό καπνό, ψάχνοντας για επιζώντες. Ψάχνοντας κάθε κατεστραμμένα βαγόνι με φακούς για σημάδια ζωής και τις σορούς όσων σκοτώθηκαν στο δυστύχημα».

Η γαλλική «Le Monde» αναφέρεται στο «χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα που έγινε ποτέ στην Ελλάδα». Ενώ οι «New York Times» παραθέτουν τις δηλώσεις του ΔημάρχουΤεμπών, πως τα δυο πρώτα βαγόνια του τρένου εξαϋλώθηκαν.


Πηγή