Τέμπη: Συγκλονιστικό ντοκουμέντο λίγα λεπτά πριν την πολύνεκρη τραγωδία

ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ: Λάρισα, ο προϊστάμενος του 2597. Γιατί κάνουμε οπισθοπορεία;
ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ: Λάρισα, σου μιλάει ο προϊστάμενος του 2597. Γιατί κάνουμε την οπισθοπορεία; Για να ενημερώσω την υπηρεσία μου.
ΣΤΑΘΜΑΡΧΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ: Πάμε κανονικά στη γραμμή βόλτα

Το MEGA εξασφάλισε βίντεο ντοκουμέντο που δείχνει τι έγινε 20 λεπτά πριν από το μοιραίο δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου που κόστισε την ζωή σε 57 ανθρώπους.

Έχει τραβηχτεί από την κάμερα ασφαλείας του προαστιακού προς Λάρισα, του τρένου δηλαδή που έφυγε πριν έρθει το μοιραίο Intercity 62 από την Αθήνα.

Σε αυτό το βίντεο ακούγεται ο μηχανοδηγός του προαστιακού να ρωτά συνεχώς τον σταθμάρχη της Λάρισας γιατί του έδωσε την εντολή το τρένο να κάνει οπισθοπορεία, με τον σταθμάρχη να απαντά ότι «φλάσαρε το κλειδί».

ΟΔΗΓΟΣ: Ο σταθμάρχης της Λάρισας μπορεί να ενημερώσει τον προϊστάμενο του 2597 για τη διαδικασία της οπισθοπορείας; Τον λόγο;

ΣΤΑΘΜΑΡΧΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ: Φλασάρισε ένα κλειδί

ΟΔΗΓΟΣ: Ωραία σε ευχαριστώ πολύ

ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ: Σιγά μην πει ότι ήταν κόντρα

Η αδυναμία του άπειρου σταθμάρχη να δώσει άμεσες και σαφείς απαντήσεις γίνεται ακόμη πιο εμφανής στο βίντεο ντοκουμέντο όταν ακόμη και οι μηχανοδηγοί του προαστιακού αντιλαμβάνονται ότι προσπαθεί να βρει δικαιολογίες.

ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ: Λάρισα, ο προϊστάμενος του 2597. Γιατί κάνουμε οπισθοπορεία;

ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ: Λάρισα, σου μιλάει ο προϊστάμενος του 2597. Γιατί κάνουμε την οπισθοπορεία; Για να ενημερώσω την υπηρεσία μου.

ΣΤΑΘΜΑΡΧΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ: Πάμε κανονικά στη γραμμή βόλτα

ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ: Ελευθερώσαμε να κάνω μπροστά;

ΣΤΑΘΜΑΡΧΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ: Ναι ναι βάλε μπροστά στη γραμμή βόλτας

ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ: Σιγά να μην σου απαντήσει όσο και να ρωτάς

ΟΔΗΓΟΣ: Θα απαντήσει θα απαντήσει

ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ: Τέλεια να το γράψουμε

ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ: Κλείσε περνάμε

ΟΔΗΓΟΣ: Καλώς, καλώς

Όλες αυτές οι τραγικές συνεννοήσεις με το σταθμάρχη της Λάρισας 20 μόλις λεπτά πριν περάσει από το ίδιο σημείο και το κλειδί 118 το μοιραίο Intercity 62.

Η κλήση της απελπισίας

Σε μια σημαντική αποκάλυψη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη προχωρά σήμερα η εφημερίδα «Τα Νέα».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο μηχανοδηγός του μοιραίου Intercity 62, λίγα λεπτά πριν την σύγκρουση των τρένων, νιώθοντας προφανώς ανησυχία για το γεγονός ότι κινούταν στο ρεύμα καθόδου έκανε ένα τηλεφώνημα απελπισίας.

Συγκεκριμένα κάλεσε από το κινητό του τηλέφωνο συνάδελφό του που πίστευε ότι ήταν στο εμπορικό τρένο που κατέβαινε από Θεσσαλονίκη.

Η απάντηση που έλαβε ήταν αρνητική.

«Δεν γνώριζα τη θέση του στον ΟΣΕ»

Για τον επόπτη του ΟΣΕ που εξασφάλισε αναρρωτική άδεια ενός μήνα αμέσως μετά την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη μίλησε ο γιατρός Νίκος Χαυτούρας ο οποίος τέθηκε σε αργία επειδή του τη χορήγησε.

Ο ίδιος τόνισε πως είδε πολύ σύντομα τον επόπτη στο γραφείο του και μάλιστα δεν γνώριζε ότι βρισκόταν σε επιτελική θέση.

Φαναράκια φώτισαν τον ουρανό

Φανάρια στον ουρανό της Λάρισας, στη μνήμη των αθώων θυμάτων της τραγωδίας.

Γιατροί, νοσηλευτές και διασώστες που ρίχτηκαν από την πρώτη στιγμή στην μάχη της περίθαλψης και φροντίδας των τραυματιών τήρησαν με δάκρυα στα μάτια ενός λεπτού σιγή.

Οι αδικοχαμένες ψυχές ζητούν άπλετο φως για όσα τους καταδίκασαν στο σκοτάδι.


Πηγή