Τέμπη: Στο σημείο «μηδέν» 19 ημέρες μετά το πολύνεκρο δυστύχημα

Σημείο «μηδέν», 19 ημέρες μετά.

Λουλούδια, κεριά, φωτογραφίες, προσωπικά αντικείμενα, στη μνήμη εκείνων που χάθηκαν. Μέχρι και σήμερα, 19 ημέρες μετά την μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία της χώρας, οι συγγενείς αλλά και απλοί αφήνουν στεφάνια και λουλούδια, ανάβουν κεράκια στη μνήμη των 57 νεκρών.

Ο χρόνος για τις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων σταμάτησε στα Τέμπη.

Στον χώρο της μοιραίας σύγκρουσης οι εργασίες αποκατάστασης της σιδηροδρομικής γραμμής ολοκληρώνονται για να είναι όλα έτοιμα ώστε το δρομολόγιο Αθήνας – Θεσσαλονίκης να ξαναμπεί σε λειτουργία την πρώτη Απριλίου.

Στο σημειο της τραγωδίας ο φράχτης ξαναστήθηκε, στρώθηκε χαλίκι, τοποθετήθηκε άσφαλτος. Σε λίγες ημέρες θα χτιστεί ένα εκκλησάκι για τις 57 ψυχές που χάθηκαν στα Τέμπη.

Οι εικόνες 19 ημέρες μετά συνεχίζουν να προκαλούν ανατριχίλα.

Συνεχίζεται το πινγκ πονγκ ευθυνών

Η πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων Ιωάννα Τσιαπαρίκου με ανάρτηση στο facebook μιλά για συντονισμένη δολοφονία χαρακτήρα στο πρόσωπό της, μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων για ανεπαρκή εκπαίδευση των σταθμαρχών.

«Από όποια θέση και αν βρέθηκα προσπάθησα να διορθώσω, να δημιουργήσω, να φτιάξω ότι δεν φτιάχνεται σε ένα διαλυμένο κράτος. Θα συνεχίσω να λέω την αλήθεια και να κάνω ότι περνάει από τα χέρια μου για να μπορούν να ζήσουν τα παιδιά μας στη χώρα μας με ασφάλεια και προοπτική», ανέφερε η πρόεδρος της ΡΑΣ.

«Η ρυθμιστική αρχή θα αναλάβει τις ευθύνες της. Δεν είναι άμοιρη, δεν θα πετάει το μπαλάκι αλλού. Τελικά θα μας πει η ΡΑΣ είναι υπεύθυνη ή δεν είναι υπεύθυνη; Γιατί το πρόγραμμα αυτό ξαναπήγε στη ΡΑΣ πήρε την έγκριση ή Ιούνιο ή Ιούλιο και 1η Αυγούστου ξεκίνησε η εκπαίδευση. Άρα το ήξερε το πρόγραμμα προκαταβολικά», δήλωσε στο MEGA ο Νίκος Τσικαλάκης.

Την ιδια ωρα συνεχίζεται η κόντρα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το εάν έχει ή όχι συστημα τηλεδιοικησης ο σταθμός στη Λάρισα.

«Πώς να κρυφτείς απ’ τα παιδιά…»

14χρονα παιδιά τραγουδούν για τα παιδιά που χάθηκαν στην αμαξοστοιχία του θανάτου.

Είναι μαθητές Γυμνασίου σε σχολείο της Θεσσαλονίκης. Συζητήσεις ανησυχίας και θλίψης με την εκπαιδευτικό τους μέσα στην τάξη μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπων έγιναν στίχοι, για να εκφράσουν αυτό που νιώθουμε όλοι. Θλίψη, οργή, θυμό.

Τα παιδιά συγκινούν και στέλνουν μήνυμα συμπαράστασης στις οικογένειες που θρηνούν.


Πηγή