Τέμπη: Στο επίκεντρο των διεθνών μέσων η αυξανόμενη οργή που ξεχειλίζει στις διαδηλώσεις

Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών. Θυμωμένοι μετά το μοιραίο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

«Το ψυχικό τραύμα, ο πόνος και η οργή κυριαρχούν εδώ. Σε όποιον κι αν μιλήσω, έχει σημαδευτεί από το γεγονός. Τους έχει συγκλονίσει γιατί είναι ένα δρομολόγιο που κάνει πολύς κόσμος».

Στις πρώτες ειδήσεις του δελτίου το BBC δίνει έμφαση στην οργή των διαδηλωτών και τη συγγνώμη του πρωθυπουργού.

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε συγνώμη από τις οικογένειες των 57 θυμάτων οι οποίο σκοτώθηκαν μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα της προηγούμενης εβδομάδας. Είπε ότι δεν θα έπρεπε να είναι δυνατόν δύο τρένα που πηγαίνουν σε διαφορετικές κατευθύνσεις να βρίσκονται στην ίδια γραμμή χωρίς κανένας να έχει προσέξει κανείς».

Για τρίτη μέρα, περιγράφει το BBC, οι πολίτες εκφράζουν το θυμό τους για τις συστηματικές αστοχίες της κυβέρνησης που επέτρεψαν να προκληθεί μία τέτοια τραγωδία.

Την Κυριακή, χιλιάδες μαύρα μπαλόνια γέμισαν τον ουρανό της Αθήνας στη μνήμη των θυμάτων.

Αμείωτο παραμένει το ενδιαφέρον για την εθνική τραγωδία και το CNN το οποίο αναφέρθηκε στην προφυλάκιση του σταθμάρχη.

«Η συγκρούση πιθανόν οφείλεται επειδή ένας από τους μηχανοδηγούς έλαβε εντολή να παραβιάσει τον κόκκινο σηματοδότη. Ο 59χρονος κρατείται μετά τη χθεσινή παρουσίαση του στον ανακριτή».

Η χειρότερη σιδηροδρομική τραγωδία στην ιστορία της χώρας, σχολιάζουν τα διεθνή μέσα, αποτελεί πλέον το μεγαλύτερο αγκάθι για τις επερχόμενες εκλογές, που αν και δεν είχαν ακόμα ανακοινωθεί αναμενόταν να γίνουν στις αρχές Απριλίου.


Πηγή